Aproape jumatate dintre concurenti, “corigenti” la concursul de suplinire

Magazin Salajean 9 august 2011 0

Aproape jumatate dintre concurenti, “corigenti” la concursul de suplinire

Aproape 48 la suta dintre candidatii salajeni care au sustinut, in cursul saptamanii trecute, examenul pentru suplinitori, in vederea obtinerii unui post de predare in scolile salajene, au fost notati sub cinci la acest concurs. Mai mult, doar zece candidati dintre cei aproape 100 ale caror lucrari au fost corectate au primit note peste sapte.

Dupa cum ne-a declarat inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, promovabilitatea inregistrata in Salaj la concursul de suplinire de anul acesta este de 52,08 la suta. Dintre cele 96 de lucrari corectate, 46 au fost notate intre unu si 4,99, un numar de 40 de lucrari au fost notate intre 5 si 6,99, in timp ce doar zece candidati au avut note peste 7. Cea mai buna lucrare a fost de nota 9,20, a cadidatului Hogye Ana, din Cehu Silvaniei, care a sustinut examenul la disciplina geografie. Cea mai mica nota a fost 1,15, pusa pe lucrarea unui candidat la limba engleza, respectiv Angela Corduneanu, din localitatea Cizer, ne-a declarat Viorel Lungu, adaugand ca pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie sa obtina la acest concurs minim nota 5.

Perioada de depunere a contestatiilor, inceputa odata cu afisarea primelor rezultate, se incheie astazi, la ora 17. Eventualele contestatii vor fi rezolvate in cursul zilei de miercuri, astfel incat in data de 11 august, sa fie afisate rezultatele finale. Listele cu notele candidatilor la examenul de suplinitori vor fi postate atat la centrul de concurs de la Colegiul National Silvania Zalau, cat si la avizierul ISJ Salaj. Urmatoarea sedinta de repartizare a posturilor ramase vacante dupa cele doua etape de titularizare va avea loc in perioada 23-30 august, conform prevederilor metodologice.

Dintre cei 200 de candidati inscrisi la concursul pentru suplinitori, doar 131 s-au prezentat la examenul propriu-zis. Ulterior, 35 de candidati au renuntat sa rezolve subiectele, parasind sala de examen.

Rezultatele obtinute de cei 82 de candidati la concursul pentru suplinitori necalificati au fost ceva mai bune. Un numar de 74 de salajeni au promovat acest examen, dintre care unul a obtinut nota maxima. Este vorba de Ciprian Ghiurco, ce a sustinut interviul si proba practica pentru un post de suplinitor la Liceul de Arta Ioan Sima Zalau, la disciplina Educatie Muzicala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »