Aproape 200 de elevi salajeni primesc burse scolare

Magazin Salajean 25 martie 2009 0

Aproape 200 de elevi salajeni primesc burse scolareLa nivelul judetului Salaj, 184 de elevi vor primi pentru semestrul doi al anului scolar in curs burse de merit si de studiu. Conform H.G.558/09.1998 privind stabilirea criteriilor de acordare a burselor de elevi si studenti pe anul scolar 2008-2009, in 13 unitati de invatamant salajene au fost acordate 167 de burse de merit si 17 burse de studiu. Trebuie precizat ca procentul de unu la suta, respectiv de cinci la suta, se calculeaza la nivel de judet si se repartizeaza pe unitati in ordinea mediilor obtinute de elevi, si anume, pe semestrul doi al anului scolar in curs, pana la media de 9,95 inclusiv, ne-a comunicat Dorina Ciutre, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Astfel, la nivelul fiecarei unitati scolare, comisia de invatamant va stabili cuantumul pentru fiecare categorie de burse cu incadrarea in bugetul aprobat cu aceasta destinatie.

Din cele 13 unitati de invatamant, la Colegiul National Silvania Zalau elevii au obtinut cele mai multe burse, toate cele 78 fiind burse de merit si performanta. Urmatorul colegiu in lista burselor scolare este Colegiul Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, unde elevii au obtinut 27 de burse de merit si 10 burse de studiu.

Performante deosebite au obtinut si elevii Colegiului National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei si Liceului Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou cu 27, respectiv 15 burse scolare. Totusi, din cele 15 unitati scolare, la Grupul Scolar Mihai Viteazul si Liceul Sportiv Avram Iancu din Zalau nici un scolar n-a castigat dreptul la bursa de merit sau de studiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »