Aproape 200.000 de lei pentru manuale scolare

Magazin Salajean 17 august 2010 0

Aproape 200.000 de lei pentru manuale scolare

Desi este un an dificil pentru economia tarii, reprezentantii din educatie nu se dau inapoi cand vine vorba de carte, la propriu. Cel putin in judetul Salaj, pentru anul scolar viitor, au fost alocati cu aproximativ 80.000 de lei mai multi decat de anul trecut in vederea retiparirii manualelor scolare. Chiar si asa, numarul de manuale retiparite in 2010 este aproximativ acelasi cu cel de anul trecut.

Aproximativ 45.000 de manuale scolare vor fi retiparite si repartizate in scolile salajene pentru anul scolar ce incepe in septembrie. Pentru retiparirea manualelor scolare, ministerul a alocat Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj suma de 198.920 de lei, in timp ce anul trecut reprezentantii invatamantului salajean au primit 123.912 de lei. Insa, desi suma este cu mult mai mare fata de cea alocata in urma cu un an, numarul de manuale scolare ce vor fi retiparite pentru anul scolar 2010-2011 este aproximativ acelasi cu cel de anul trecut. Reprezentantii inspectoratului justifica diferenta de bani intre cei doi ani prin contractele incheiate cu editurile care retiparesc manualele scolare.

Potrivit inspectorului general scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, manualele retiparite vor fi depozitate la Centrul de Manuale Scolare de pe strada Crasnei din municipiu, de unde vor fi repartizate scolilor astfel incat acestea sa ajunga in mana elevilor in prima zi de scoala.

Pana in prezent s-au livrat manuale scolare in valoare de aproximativ 98.000 de lei. Dintre acestea, s-au comandat cu prioritate cele pentru clasa intai, cele pentru limba materna, manualele disciplinelor de examen si in functie de specializare, pentru fiecare clasa de liceu. Manualele scolare care sunt retiparite si care se acorda gratuit elevilor sunt cele pentru invatamantul obligatoriu de stat, clasele I-X.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »