Aproape 2.500 de locuri pentru viitorii prescolari

Magazin Salajean 4 aprilie 2012 0

Aproape 2.500 de locuri pentru viitorii prescolariInspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a pregatit aproape 2.500 de locuri pentru copiii care, din aceasta toamna, vor merge la gradinita. Inscrierile au demarat, la inceputul acestei saptamani, si se desfasoara pe tot parcursul lunii aprilie.

Inspectorul scolar general al inspectoratului, Ioan Abrudan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca numarul de locuri in gradinite prevazut pentru anul scolar urmator este mai mare decat numarul de copii asteptati la inscrieri, astfel incat fiecare sa aiba un loc asigurat. Astfel, la nivelul judetului au fost cuprinse in planul de scolarizare pentru anul scolar 2012-2013 un numar de 7.508 locuri la gradinita, dintre care 2.045 pentru grupa mica. La gradinitele din municipiu sunt disponibile pentru anul scolar urmator 2.045 de locuri, dintre care 688 pentru grupa mica.

Perioada de inscriere pentru copiii care implinesc varsta necesara de a merge, din toamna, la gradinita a fost stabilita in intervalul 1-30 aprilie. Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa capacitatea gradinitei, anume numarul de copii pentru care a fost proiectata, si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 – 2013, pe grupe de varste: mica, mijlocie si mare. Totodata, zilnic, se va afisa, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii inscrisi si locurile disponibile. Reinscrierile in gradinite, pentru copiii care au fost in unitatea respectiva de invatamant in anul scolar 2011 – 2012, s-au desfasurat in perioada 1 – 31 martie.

In situatia in care numarul de solicitari de inscriere este mai mare decat numarul de locuri disponibile, unitatile de invatamant prescolar vor avea in vedere, ca si in anii trecuti, stabilirea si anuntarea publica a unor criterii, cum ar fi: apropierea domiciliului copilului de gradinita, existenta unui frate sau a unei surori a copilului, inmatriculat in unitatea la care se solicita inscrierea, apartenenta copilului la o familie monoparentala, existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului, un document care sa dovedeasca faptul ca unul dintre parinti este angajat la unitatea de invatamant.

In judetul Salaj vor functiona in anul scolar urmator 219 gradinite cu invatamant prescolar de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »