Aproape 2.500 de elevi vor intra in febra BAC-ului

Magazin Salajean 22 iunie 2007 0

Aproape 2.500 de elevi vor intra in febra BAC-ului

De indata ce testele nationale vor lua sfarsit, vor intra in febra examenelor absolventii claselor a XII-a, acestia trebuind sa sustina bacalaureatul in perioada 25 iunie – 5 iulie. Calendarul pentru sesiunea de vara incepe cu proba orala la limba si literatura romana, care va avea loc in 25-26 iunie, sustinea examenului oral la limba materna fiind programata pentru 26-27 iunie. In zilele de 27-28 iunie elevii vor trebui sa dea examen la limba si literatura moderna aleasa pentru BAC, si aceasta proba fiind una orala.

Examenele scrise vor incepe cu cel la limba si literatura romana, stabilit pentru data de 29 iunie, urmat de examenul la limba si literatura materna din 2 iulie.

Proba la alegere din aria curiculara corespunzatoare specializarii va avea loc tot in scris, in 4 iulie, iar o zi mai tarziu, in 5 iulie, elevii vor trebui sa dea examen la o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curiculare.

Afisarea rezultatelor se va face in 7 iulie, pana la ora 16. In aceeasi zi vor trebui depuse si contestatiile, intervalul orar cand acestea vor fi asteptate fiind 16-20. Perioada 8-9 iulie este rezervata analizarii si rezolvarii contestatiilor, iar rezultatele finale vor fi facute publice in 10 iulie.

In Salaj, examenul de bacalaureat va fi sustinut de 2.478 de absolventi ai cursurilor liceale.

BAC tomnatic

Reamintim ca, pe langa acestia, au mai absolvit clasa a XII-a alti 400 de elevi, care, din diferite motive, nu s-au inscris pentru sesiunea din vara a bacalaureatului.

Potrivit lui Matyas Mirel, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj si secretar al Comisiei Judetene de Bacalaureat, acesti 400 de elevi vor putea sustine BAC-ul in toamna, perioada care se vor desfasura atunci examenele fiind 20 august – 3 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »