Apel umanitar pentru persoanele afectate de ninsori!

Magazin Salajean 22 februarie 2012 0

Apel umanitar pentru persoanele afectate de ninsori!Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj face un apel catre toate unitatile de invatamant, cadre didactice, elevi si parinti, pentru ajutorarea persoanelor din localitatile afectate de ninsorile abundente. Astazi este ultima zi in care cei interesati sa aduca un sprijin, prin bani sau bunuri alimentare, mai pot face acest gest umanitar.

Inspectorul scolar general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca actiunea a fost lansata in cursul zilei de vineri, cu sprijinul Prefecturii Salaj si a Directiei de Accize si Operatiuni Vamale (DAOV) Salaj. Aceasta actiune umanitara pentru sprijinirea persoanelor din judetele tarii afectate de ninsori a fost lansata vineri, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural. Inca din ziua respectiva am transmis o adresa tuturor unitatilor de invatamant sa aduca la cunostinta cadrelor didactice, elevilor si parintilor mesajul privind strangerea unor bunuri care sa fie donate acestor persoane aflate in situatii deosebite. Toate bunurile vor fi colectate la sfarsitul zilei de miercuri, 22 februarie, aceasta fiind ultima data la care se mai pot face donatii. Mentionez ca sumele de bani nu trebuie sa fie insemnate, chiar si 2,5 lei dati de catre un elev conteaza pentru cumpararea unui bun alimentar, a precizat Ioan Abrudan.

Potrivit acestuia, profesorii si elevii sunt rugati sa aduca in cadrul acestei actiuni doar bunuri care nu sunt perisabile si aflate in termenul de valabilitate. Trebuie subliniat faptul ca acest apel nu este obligatoriu, este doar pentru cei care au posibilitatea si care vor sa intinda o mana de ajutor persoanelor din localitatile afectate de ninsori. Fie ca este vorba de un kilogram de zahar, faina sau o sticla de apa minerala, acestea vor ajunge la cei care au nevoie, cu mijloace de transport puse la dispozitie de DAOV Salaj, a mentionat inspectorul scolar. De asemenea, Abrudan a afirmat ca acest gen de actiune va insufla un simt de raspundere, un spirit umanitar in asentimentul copiilor. Toate bunurile stranse vor fi inventariate in cursul acestei zile, urmand a se lua toate masurile necesare ca acestea sa fie transportate persoanelor care au nevoie de ajutor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »