Ancheta si donatie prefecturala pentru elevii din Pusta Vale

Magazin Salajean 13 noiembrie 2006 0

La initiativa Institutiei Prefectului, s-a constituit o comisie formata din reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Primariei Simleu Silvaniei si Asociatiei Sanse Egale Zalau, pentru a verifica situatia existenta in scoala Gimnaziala Pusta Vale din Simleu Silvaniei. In cursul zilei de miercuri, prefectul Andrei Todea, impreuna cu membrii comisiei, s-a deplasat in comunitatea de romi din localitatea amintita pentru a verifica sesizarile inaintate de catre organizatiile neguvernamentale si pentru a gasi solutiile care se impun pentru rezolvarea problemelor existente la nivelul acestei scoli. Astfel, in urma controlului, s-a ajuns la concluzia ca nu se pune problema unei segregari a celor 380 de elevi de etnie roma, in conditiile in care scoala se afla in cadrul unei comunitati de romi, iar elevilor nu le-a fost impusa mutarea in cadrul acestei unitati de invatamant.

In ceea ce priveste dotarea cu aparatura a noii scoli si asigurarea materialelor didactice, prefectul Andrei Todea a primit asigurari de la inspectorul general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, ca pana la finalul anului in curs, unitatea de invatamant va avea dotarile necesare pentru laboratorul de fizica, cat si un fond de carte in valoare de 3.200 RON. In aceeasi ordine de idei, prefectul Andrei Todea, personal, a donat scolii un calculator, in timp ce donatia Scolii nr.1 din Simleu Silvaniei a constat intr-un alt calculator si o imprimanta.

Pe de alta parte, aflat la fata locului, prefectul Andrei Todea a tinut sa se stabileasca masurile care trebuie luate in vederea stabilizarii terenului pe care este construita scoala, realizarea unor canale de scurgere pentru apa provenita din precipitatii, precum si amenajarea unui spatiu de joaca. In urma discutiilor avute cu membrii comisiei, s-a stabilit ca Primaria Simleu Silvaniei sa asigure materialele necesare realizarii unor canale de scurgere, precum si pietrisul necesar pentru curtea scolii. De asemenea, Grupul de Initiativa al Comunitatii de Romi, impreuna cu Biroul Judetean pentru Romi din cadrul Institutiei Prefectului si Asociatia Sanse Egale, se vor ocupa, in cel mai scurt timp, de efectuarea lucrarilor de nivelare si tasare a terenului din curtea scolii, in vederea realizarii unui spatiu de joaca pentru copii.

Nu in ultimul rand, prefectul Andrei Todea a dorit sa rezolve si problema asigurarii apei potabile in incinta scolii, motiv pentru care s-a obtinut promisiunea ISJ Salaj ca, in zilele urmatoare, va lua legatura cu constructorul pentru a rezolva problema instalarii unui hidrofor, care va asigura apa curenta la nivelul unitatii de invatamant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »