Alt scandal la Colegiul National Silvania

Magazin Salajean 13 noiembrie 2006 0

Alt scandal la Colegiul National Silvania* Doi elevi de la CNS au folosit stampila scolii pentru a vinde ilegal bilete la Balul Bobocilor

Dupa scandalul Jeg, iata ca CNS revine din nou in atentia opiniei publice, si asta deoarece din interiorul acestei institutii de invatamant rasufla inspre presa informatii fierbinti. Povestea foarte pe scurt: doi copii s-au gandit sa faca niste bani cu biletele tiparite in plus pentru Balul Bobocilor. Stampila au gasit la sala de lectura a bibliotecii scolii.

Scrisoare primita la redactie, via e-mail

Un profesor revoltat, de la Colegiul National Silvania din Zalau a scris un e-mail pe adresa redactiei, din care citam: Sunt un profesor de la CNS si vreau sa va relatez un incident extrem de grav petrecut la liceul nostru. In data de 10.11.2006 se organizeaza Balul Bobocilor care va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor. Un grup de elevi, sub indrumarea d-nei profesoare Florian Iulia au pregatit cu mare profesionalism toate probele impreuna cu viitorii participanti. Au invitat si o vedeta (Delia), asa cum se obisnuieste la aceste activitati. Cu ocazia pregatirilor au fost tiparite si biletele, stampilate si puse in vanzare. Din pacate, un grup de elevi (4), care dezonoreaza acest liceu de prestigiu, au pus in vanzare bilete FALSE. Unii au vandut bilete nestampilate, altii au vandut bilete stampilate cu stampile de la diferite SRL-uri. Cel mai grav mi se pare faptul ca unul dintre ei – capul retelei – elevul Chis Gabriel din cls a XII-a G a FURAT STAMPILA LICEULUI de la biblioteca si a stampilat biletele pe care, mai apoi, le-a vandut. Este revoltator faptul ca se incearca musamalizarea cazului si se pare ca faptasii vor scapa doar cu media scazuta la purtare (azi 09.11 s-a decis scaderea mediei la purtare la 7).(…), am incheiat citatele.

Punctul de vedere al directorului CNS

Directorul Colegiului National Silvania Zalau , Vasile Bulgarean, ne-a declarat ca nu se incearca musumalizarea cazului si ca nu s-a luat nici o decizie, pentru ca, inca, acest caz se cerceteaza. Se cerceteaza cazul, se vor lua masuri pe baza regulamentului, a afirmat Bulgarean. Directorul CNS a precizat apoi ca nu este vorba de patru elevi, ci numai de doi, pe numele lor Gabriel Chis (clasa a XII-a G) si Titus Tihauan (clasa a IX-a D), care nu au furat stampila liceului, ci au folosit stampila liceului, din neglijenta bibliotecarei, in sala de lectura. Vasile Bulgarean a mai precizat ca s-a recuperat o buna parte din biletele distribuite ilegal. De fapt, biletele erau sub forma de invitatie, iar pe revers era aplicata stampila scolii, ca element de siguranta. Bulgarean ne-a explicat ca s-au tiparit mai multe bilete decat necesarul stabilit de echipa care s-a ocupat de organizarea Balului Bobocilor. Cum, necum, biletele in plus, nestampilate cu stampila scolii, au ajuns in posesia celor doi, care le-au stampilat in sala de lectura a bibliotecii, cu stampila scolii, cea folosita uzual de bibliotecara. Vasile Bulgarean ne-a mai spus ca nu considera ca acest caz este de competenta Politiei sau a altor organe de cercetare, afirmand ca el va fi solutionat conform regulamentelor scolare, in cadrul Colegiului National Silvania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »