Adio teme de vacanta!

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Adio teme de vacanta!Cum dezbaterile publice privind pachetul de legi din invatamant, desfasurate in unitatile de invatamant din Salaj, in ultima vreme, au dat ocazia dacalilor sa-i intalneasca pe parinti, acestia din urma au avut obiectii serioase referitoare la temele pe care copiii le primesc in fiecare vacanta. Prea mult si prea complicat, au spus parintii, in conditiile in care vacanta este o perioada in care copilul ar trebui sa se relaxeze, pentru a fi odihnit atunci cand incepe un nou an scolar.

Avand in vedere aceste sesizari, inspectorul scolar general din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Ioan Abrudan, a recomandat ieri, intr-o conferinta de presa, tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar din judet ca pentru perioada vacantei din 2-10 februarie, sa nu se mai dea elevilor teme scrise cu titlu obligatoriu. Pentru zilele libere, elevii pot fi antrenati in activitati precum repetarea sau invatarea de poezii din literatura pentru copii, daca este vorba de invatamantul prescolar, invatarea de cantece, realizarea de colaje, participarea la activitati casnice sau la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, jocuri diverse. Daca este vorba de invatamantul primar, elevilor li se poate cere sa scrie literele invatate pe diverse suporturi, sa audieze concerte de muzica adecvata varstei, sa vizualizeze piese de teatru pentru copii. Tot pentru aceasta categorie de elevi, ISJ Salaj recomanda strangerea sau donarea de jucarii pentru copiii orfani si cei din familii fara posibilitati financiare, aceasta activitate ducand la o buna formare a comportamentului copilului fata de semenii sai.

Pentru invatamantul gimnazial este recomandata participarea la concerte adecvate varstei, impreuna cu clasa sau grupul de prieteni, iar cum computerul este nelipsit din viata tinerilor, acestia pot elabora prezentari power-point sau pot initia actiuni comunitare, activitati sportive si turistice

Liceenilor li se recomanda concerte, piese de teatru si filme, exercitii de luare independenta a deciziilor, precum si mult sport si turism.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »