Activitatile proiectului Comenius continua la Scoala Gimnaziala Horea din Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 26 martie 2009 0

Activitatile desfasurate in cadrul primului proiect multilateral Comenius de la Scoala Gimnaziala Horea din Simleu Silvaniei continua si pe parcursul acestei saptamani. Diferitele activitati dintre profesori sau dintre elevi si profesori se vor desfasura in paralel sau concomitent, astfel parteneriatul dintre scolile romana, turca, poloneza si britanica extinzandu-se la nivele dintre cele mai inalte.

Debutul vizitei a oferit oportunitatea invitatilor straini de a se familiariza cu scoala simleuana, cu copiii si cu metodele de predare. Grupul de elevi polonezi a urmarit proiectia unui filmulet creat in baza proiectului Comenius, denumit O zi din scoala si vor participa la o reprezentatie de arte martiale oferita de copiii pregatiti de profesorul Gheorghe Pop. Colectivul profesoral al scolii simleuane va organiza un program de vizitare a orasului, a Muzeului Memorial al Holocaustului, Cetatii Bathory si a Manastirii Ortodoxe Bic.

Elevii si profesorii oaspeti vor avea parte si de o seara cultural-distractiva in compania elevilor claselor a-V-a si a-VII-a, insostiti de profesorii Angela Costelas si Adriana Lungu.

Ziua de miercuri isi propune continuarea programului didactic cu lectii in limba engleza, cu o serbare scolara oferita de elevii scolii, in colaborare cu copiii pregatiti de profesorii Cornelia si Gavril Neaga, din cadrul Clubului Elevilor din Simleu.

Dupa cum marturiseste Maria Basti, responsabilul echipei de proiect din cadrul scolii simleuane, ziua de joi va fi dedicata unei excursii in zona Maramuresului istoric. Totodata se intentioneaza includerea in itinerar a unei vizite la Muzeul Memorial de la Sighet, cat si vizitarea unor elemente de traditie si cultura romaneasca pastrate inca in Tara Maramuresului.

Profesorii oaspeti si-au exprimat cu multa bunavointa opiniile si impresiile referitoare la acest parteneriat:

Colaborarea multiculturala mi se pare extraordinara. Astfel putem compara metodele de predare si sistemele de invatamant din fiecare tara, pentru ca fiecare scoala e diferita atat ca si constitutie, cat si ca parte de traditie si inovatie, a explicat Mariola Back, coordonatoarea intregului proiect Comenius.

Pe viitor vom continua sa realizam astfel de colaborari chiar si cu alte scoli din Romania, pentru ca numai asa vom intalni lucruri noi, mai multa informatie si, in acelasi timp, mai multa experienta, a continuat profesorul britanic, Rick Horton.

Prin acest prim proiect Comenius realizat in scoala noastra speram ca activitatile desfasurate sa se integreze in acel motto al parteneriatului: << Sa cream o lume mai buna ! >>, a incheiat Maria Basti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »