Acces la educatie pentru prescolarii din comunitatile defavorizate

Magazin Salajean 3 februarie 2010 0

Acces la educatie pentru prescolarii din comunitatile defavorizateUn numar de 11 gradinite din judetul Salaj sunt implicate in programul intitulat Toti la gradinita, toti la clasa I, printr-un proiect national coordonat si finantat de Ministerul Educatiei si Fundatia Ruhama.

Scopul acestui proiect este prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani din 420 de comunitati dezavantajate, cu pondere ridicata de romi, cu precadere din localitatile rurale si urbane mici. Gradinitele salajene incluse in proiect au fost astfel selectate din comunitatile dezavantajate pe baza numarului copiilor ce nu au frecventat gradinita.

Toti la gradinita, toti la clasa I va debuta in luna iulie, cu un program de gradinita estivala, si se va derula pe tot parcursul viitorului an scolar. Din septembrie 2010, proiectul se va desfasura in scolile unde copii sunt inscrisi in clasa I, sub forma programului Scoala de dupa scoala. Comunitatile care se bucura de acest proiect sunt: Nusfalau, Sag (Mal 2), Almasu, Surduc, Mirsid (Popeni), Cheud, Jibou (Gradinita Nr.3 si Scoala Lucian Blaga), Pericei, Fildu de Mijloc, Buciumi si Chiesd.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »