Absolventii promotiilor anterioare, obligati sa-si plateasca bacalaureatul

Magazin Salajean 31 mai 2012 0

Absolventii promotiilor anterioare, obligati sa-si plateasca bacalaureatulCandidatii salajeni care s-au prezentat la cel putin doua sesiuni ale bacalaureatului, dar care nu au promovat examenul, vor trebui sa scoata bani din buzunare pentru a participa in sesiunea de vara din acest an. Cei care au de sustinut mai putine probe vor putea plati pentru fiecare in parte, o singura proba costand 39 de lei. Numai in sesiunea de toamna a anului trecut au fost respinsi la examen in jur de 800 de candidati.

Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, in sesiunea de vara a bacalaureatului din acest an sunt asteptati la inscrieri in jur de 3.000 de candidati. Dintre acestia, circa 800 sunt absolventi de liceu care nu au promovat bacalaureatul in sesiunile de anul trecut.

Taxele pe care trebuie sa le perceapa scolile de la elevii care sustin pentru a treia oara acest examen au fost stabilite la nivelul Ministerului Educatiei. Astfel, o proba la examenul de bacalaureat costa 39 de lei, iar, daca vrea sa sustina intreaga sesiune, candidatul va trebui sa plateasca 230 de lei. Pentru absolventii care nu si-au gasit un loc de munca, aceste tarife nu sunt tocmai mici, tinand cont ca fara o diploma de absolvirea liceului au sanse slabe la un loc de munca.

Sumele se vor achita la depunerea formularelor de inscriere la secretariatele unitatilor scolare la care candidatii au absolvit studiile liceale.

Fondurile colectate astfel vor completa sumele alocate pentru desfasurarea examenului de bacalaureat, intrand in conturile Inspectoratului Scolar.

Perioada de inscriere a candidatilor la bacalaureat in aceasta sesiune s-au incheiat ieri, urmand a fi centralizat la nivelul Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj numarul total al absolventilor de liceu care vor sustine examenul de bacalaureat in sesiunea de vara.

Prima proba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va avea loc incepand din 11 iunie, urmand ca ultima proba, proba la alegere a profilului si specializarii, sa se incheie in 6 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate in 13 iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »