Absolventii de Spiru Haret, respinsi la examenul de definitivat

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Absolventii de Spiru Haret, respinsi la examenul de definitivatDupa ce absolventii Universitatii Spiru Haret nu au fost primiti la examenul de titularizare si urmeaza sa treaca din nou prin examenul de licenta, dosarele acestora nu au fost admise nici la examenul de definitivat. Si asta pentru ca in urma unui ordin ministerial, absolventilor de Spiru Haret li s-a interzis acest lucru.

Aproximativ 200 de candidati din judetul Salaj sustin in aceasta perioada examenul de definitivat pentru a putea preda in invatamant. Insa nu toti vor avea sansa sa intre in salile de examen. Potrivit unui ordin ministerial emis in 17 august, absolventii facultatilor neacreditate din cadrul Universitatii Spiru Haret nu mai pot sa sustina acest examen pentru a putea preda in invatamant. Nota, trimisa cu doar o zi inainte de examinare, i-a spus pe jar pe candidati.

Inspectorul de perfectionare si formare continua din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Opris, ne-a declarat ca si in judetul nostru sunt absolventi de la Universitatea Spiru Haret a caror diploma de licenta nu este recunoscuta de minister si care nu au fost primiti in examen. Este vorba de cinci candidati din judet care s-au inscris pentru sustinerea examenului de definitivat ce se desfasoara in aceasta perioada si carora le-a fost interzis accesul in salile de examen. Patru dintre acestia urmau sa dea testarea la Oradea, iar unul la Cluj, a mentionat inspectorul Opris.

Potrivit sursei citate, examenul de definitivat se sustine in mai multe judete din tara, in functie de optiunea candidatului, si dupa programe diferite. Prin urmare, numarul candidatilor respinsi ar putea fi mult mai mare. O certitudine in acest sens este situatia aparuta la Universitatea de Nord Baia Mare, unde aproape 20 de dosare au fost respinse la examenul de definitivat ce s-a desfasurat intre 18 si 20 august, fiind vorba de absolventi de Spiru Haret din Salaj, Maramures si Satu Mare.

In fapt, aceasta problema cu care se confrunta absolventii de Spiru Haret este necunoscuta reprezentantilor universitatii care le-a acordat acestora licenta. Pana in acest moment nu am primit nicio notificare oficiala referitoare la acest aspect. Nu am avut reclamatii in aceasta privinta, a declarat Florian Tuduce, directorul Filialei Zalau a Universitatii Spiru Haret. In consecinta, cel mai probabil, absolventii universitatii vor trebui sa sustina inca o data licenta la o universitate de stat, dupa care, in anii urmatori, vor putea participa la examenul de definitivat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »