Absolventii de gimnaziu pot opta pentru licee militare

Magazin Salajean 8 februarie 2008 0

Centrul Militar Judetean (CMJ) Salaj asigura consilierea si inscrierea absolventilor de gimnaziu la colegiile liceale militare din Alba Iulia, Breaza si Campulung Moldovenesc, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, comandantul CMJ Salaj, Ioan Pop. Cifra de scolarizare pentru fiecare liceu militar este de 100 de locuri (80 pentru baieti si 20 pentru fete), conditia ce li se impune candidatilor fiind nedepasirea varstei de 16 ani la data inceperii anului scolar.

Potrivit sursei citate, fetele si baietii interesati sa urmeze o cariera militara vor lua parte la o selectie in Centrul Zonal de Selectie si Orientare Alba Iulia, pe baza dosarului de candidat. Examenul va dura o zi si consta in trei probe eliminatorii: testare psihologica, testare aptitudini fizice (alergare 1.000 de metri si parcurgerea unui traseu pe distanta de 90 de metri, fiind incluse obstacole) si interviul de evaluare si orientare.

La colegiul militar pentru care au optat, candidatii sustin o alta proba eliminatorie, in perioada 12 -15 iunie 2008, sub forma unui test grila, cu durata a 3 ore. Disciplinele abordate vor fi matematica si Limba Romana. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7.

Admiterea se va face pe baza mediei finale de admitere, calculata din media de absolvire a claselor V-VIII, cu pondere de 50 la suta si din media tezelor cu subiect unic – cu pondere de 50 la suta.

Invatamantul este de profil matematica – informatica, dar asigura dezvoltarea performantelor vocationale in vaste domenii. Unul din avantaje este ca acest invatamant este absolut gratuit, elevii avand asigurate cazarea, masa, rechizitele, asistenta medicala, echipamentul si transportul de catre stat, a spus Ioan Pop.

Absolventii de gimnaziu interesati sa-si continue studiile intr-un liceu militar pot solicita informatii suplimentare de la CMJ Salaj (langa Prefectura) sau la telefon 0260.660.964, 0260.612.077 int. 23. De asemenea, detalii pot fi gasite pe www.mapn.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »