Absenteism record la tezele cu subiect unic in sesiunea speciala

Magazin Salajean 18 februarie 2009 0

Absenteism record la tezele cu subiect unic in sesiunea specialaSesiunea speciala a tezelor cu subiect unic a inceput pe data de 10 februarie 2009. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, numarul elevilor care au lipsit la tezele cu subiect unic este cel mai ridicat inregistrat vreodata. Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al ISJ Salaj, a declarat ca in judet n-a mai fost inregistrata niciodata o asemenea prezenta slaba la tezele cu subiect unic. La sesiunea speciala a tezelor nationale cu subiect unic (dedicata elevilor care au lipsit la examene in sesiunea din semestrul I) sunt asteptati sa participe 336 de elevi. Pana in prezent au fost sustinute trei probe, la limba materna (limba maghiara, slovaca si germana), la istorie si geografie. Din sapte elevi de clasa a VII-a si a VIII-a, inscrisi pentru a sustine teza cu subiect unic la limba maghiara, s-au prezentat doar sase. La limba slovaca a participat un singur elev de clasa a VII-a, iar in clasa a VIII, la limba germana nu au fost inscrisi.

Probleme deosebite s-au semnalat la elevii de clasa a opta, la proba de istorie si geografie. Din 63 de elevi inscrisi pentru sustinerea probei, 42 au absentat. La istorie s-au prezentat doar sase elevi din 13 inscrisi, iar la proba de geografie au fost prezenti doar 16 elevi din 50 de inscrisi, in cea mai mare parte fiind vorba de copii din mediul rural. Vom analiza ceea ce a determinat un astfel de rezultat, pentru ca absenteismul nu a mai fost niciodata atat de ridicat, a afirmat Abrudan.

Potrivit calendarului de organizare si desfasurare a tezelor nationale, cei mai multi elevi sunt inscrisi la proba la limba si literatura romana, 67 din clasa a VII-a si 68 din clasa a VIII-a. N-am reusit sa aflam cati au fost prezenti, intrucat proba a avut loc ieri, in data de 17 februarie 2009. La teza la matematica vor participa 65 elevi din clasa a VII-a si 66 din clasa a VIII-a, pe data de 19 februarie. Cei care nu s-au prezentat nici in sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic vor putea sa sustina examenele intr-o alta sesiune speciala din vara, a precizat Abrudan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »