A inceput ultima etapa pentru inscrierea la scoala

Magazin Salajean 3 mai 2012 0

A inceput ultima etapa pentru inscrierea la scoalaUltima etapa de inscriere a copiilor in clasele pregatitoare, respectiv clasele I, a demarat ieri si se va incheia in 18 mai, potrivit calendarului aprobat prin ordinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Aceasta a patra etapa este impartita in doua perioade de inscrieri.

Primul interval, stabilit intre 2 si 9 mai, permite inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri. In cazul unitatilor care primesc mai multe cereri de inscriere, acestea au posibilitatea sa suplimenteze numarul de clase. Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat, ieri, ca decizia apartine unitatii de invatamant in parte. In conditiile in care scolile inregistreaza un numar ridicat de cereri de inscrieri, venite din partea parintilor, acestea au dreptul ca, in functie de spatiul existent si de cadrele didactice de care dispun, sa suplimenteze numarul de clase propuse initial prin proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar urmator. Vom afla la finele intervalului de inscrieri daca sunt unitati scolare in aceasta situatie, urmand a lua o decizie in acest sens, ne-a comunicat Ioan Abrudan.

Al doilea interval, 11-18 mai, ofera sansa parintilor de a-si inscrie copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate in etapele anterioare. In data de 21 mai urmeaza a fi afisate, in fiecare unitate de invatamant, listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Pana in prezent, in scolile salajene au fost inmatriculati aproximativ 3.500 de copii, dintre care 3.093 in unitatile din circumscriptia scolara, iar 553 la alte scoli decat cele arondate domiciliului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »