A inceput noul an universitar la Universitatea Tehnica din Zalau

Magazin Salajean 28 septembrie 2010 0

A inceput noul an universitar la Universitatea Tehnica din Zalau Aproximativ 80 de studenti inscrisi in primul an de facultate la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca – Filiala Zalau au fost prezenti, ieri, la festivitatea de deschidere a noului an univesitar. Acesta este inceputul celei de-a sasea promotii de studenti, care, daca vor rezista celor patru ani de studii universitare, vor primi intr-un final titula de ingineri.

Amfiteatrul sediului Filialei Zalau a UT Cluj-Napoca a fost neincapator pentru studentii inscrisi in anul intai. Alaturi de acestia au participat la deschiderea de an universitar directorul Filialei Zalau a UT Cluj-Napoca, prof.dr.ing. Ioan Vuscan, prodecanul Facultatii de Stiinte si Ingineria Materialelor, Valeriu Micle, secretarul stiintific al Facultatii de Constructii de Masini, Ioan Turcu, directorul tehnic de la Michellin Romania Zalau, ing. Dorel Mihalcea, profesori universitari, precum si dintre autoritatile judetene, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, primarul Municipiului Zalau, Radu Capalnasiu, si secretarul judetului, Cosmin Vlaicu.

Directorul filialei universitare, Ioan Vuscan, a inceput festivitatea urand bobocilor un an cu cat mai multe realizari. Credem ca la Zalau, Univestitatea Tehnica Cluj-Napoca a intrat in linie dreapta si am castigat increderea tinerilor si a beneficiarilor fortei de munca din cadrul societatilor comerciale, in perspectivele angajarii acestora in activitatea productiei in Zalau, si nu numai. Foarte multi dintre absolventii nostri au fost acceptati cu prioritate, in urma unor concursuri severe, majoritatea la TenarisSilcotub si Michellin Romania. Un alt aspect foarte important de mentionat este ca, din acest an, studentii au la dispozitie doua laboratoare de fabricatie in constructii de masini, investitie de 10 miliarde de lei vechi, unde vor putea face practica, a declarat prof.dr.ing. Ioan Vuscan.

Potrivit sursei citate, in noul an univesitar s-au inscris 46 de studenti la specializarea Inginerie Industriala (dintre care 44 la buget si doar doi la taxa) si 39 de studenti la specializarea Stiinta si Ingineria Materialelor (38 la buget si unul la taxa).

In prezent, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca – Filiala Zalau pregateste aproximativ 300 de noi ingineri, 280 dintre acestia urmand cursurile universitare la buget.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »