A început febra bacalaureatului scris

Mihaela Oprea 27 august 2012 0
A început febra bacalaureatului scris

Aproximativ 480 de candidaţi susţin, astăzi, prima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. În această sesiune au fost stabilite trei centre de examinare, respectiv la Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău, la Grupul Şcolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei şi la Grupul Şcolar “Octavian Goga” Jibou.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris peste 1.000 de candidaţi, care au de susţinut una sau mai multe probe. Astfel, la proba de limba şi literatura română, cea de astăzi, sunt aşteptaţi în sălile de examen 483 de candidaţi. Cei mai mulţi vor susţine proba scrisă la matematică, la care s-au înscris 844 de absolvenţi de liceu. Totodată, 142 de candidaţi vor susţine proba scrisă la fizică, 68 – la geografie, 19 – la chimie şi 21 – la informatică.
Conform calendarului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, a doua probă scrisă este cea de limba şi literatura maternă, programată pentru data de 28 august. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 29 august, ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, fiind programată în 31 august. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, candidaţii aflând rezultatele finale în 5 septembrie.
Candidaţii au susţinut săptămâna trecută probele de competenţe, nefiind înregistrate probleme deosebite şi nici candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Promovabilitatea înregistrată în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 42,92 la sută.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »