A inceput a treia etapa de inscriere la scoli

Magazin Salajean 24 aprilie 2012 0

A inceput a treia etapa de inscriere la scoliPeste 2.200 de locuri sunt disponibile in clasele pregatitoare si clasele I din scolile salajene, pentru cea de-a treia etapa de inscriere demarata ieri. Pana miercuri, 25 aprilie, parintii copiilor ramasi neinscrisi pot opta pentru locurile rezervate in unitatile din apropierea domiciliului. Mai precis, acum ei se pot reintoarce la scoala de care apartin.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, in primele etape de inscrieri au fost inmatriculati in scoli aproximativ 3.400 de copii, dintre care 2.980 in unitatile din circumscriptia scolara, iar 553 la alte scoli decat cele arondate domiciliului. La aceasta data, au ramas neinscrisi 230 de copii. Dintre cei neinscrisi la momentul actual, 38 au solicitat inscrierea la alte unitati scolare decat cele din circumscriptie, nefiind insa acceptati din cauza locurilor limitate.

Dupa cum a declarat inspectorul scolar general, Ioan Abrudan, in aceasta etapa nu vor fi probleme privind numarul de locuri disponibile atat in clasele pregatitoare, cat si in clasele I. Locurile in etapa a treia de inscriere au fost rezervate pentru copiii din circumscriptia scolara astfel incat fiecare copil sa aiba sansa de a invata la scoala din apropierea domiciliului. Proiectul planului de scolarizare pentru anul urmator scolar prevede suficiente locuri pentru ca toti copiii sa fie inscrisi, a declarat Ioan Abrudan.

La inceputul acestei luni, au fost afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar listele cu numele copiilor repartizati in prima etapa (din circumscriptia scolara), al celor repartizati in a doua etapa (cei arondati la alte scoli in functie de domiciliu) si cu locurile disponibile pentru urmatoarele etape de inscrieri. Astfel, dupa incheierea etapei a doua de inscrieri au ramas neocupate 1.169 de locuri in clasele pregatitoare si 1.053 de locuri in clasele I in unitatile scolare din judet.

Ultima etapa pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »