A inceput a doua sesiune de Bacalaureat

Magazin Salajean 19 august 2008 0

A inceput a doua sesiune de Bacalaureat

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a inceput ieri cu proba orala la Limba si literatura romana, la care au fost inscrisi, in Salaj, 60 de candidati. Potrivit vicepresedintelui comisiei de bacalaureat, Rosz Rita, din cei 60 de elevi inscrisi la aceasta proba, 49 au obtinut note intre 5 (cinci) si 8 (opt), putand astfel continua examenele la celelalte discipline. Potrivit aceleiasi surse, examenul s-a desfasurat in conditii normale, iar toti candidatii prezenti au obtinut note de trecere. 11 dintre absolventii de liceu inscrisi la examen au absentat din motive necunoscute la aceasta ora.

Centrul de examinare si evaluare pe Salaj a fost stabilit la Grupul Scolar Voievod Gelu din Zalau, iar la nivel de judet s-au inscris pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 458 de absolventi, din care 399 la sectia romana si 59 la sectia maghiara.

De mentionat ca zilele acestea au loc probele orale ale examenului, care sunt eliminatorii, candidatii trebuind sa obtina minim 5 (cinci) pentru a nu pierde dreptul de a participa la probele urmatoare. Acelasi lucru este valabil si pentru cei eliminati, care raman si fara posibilitatea recunoasterii notelor la sesiunile urmatoare. La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic de la profilul artistic – muzica. Probele examenului vor continua maine cu proba orala la Limba materna, respectiv in 20 august cu oralul la Limba moderna, dupa care, in data de 21 august, vor incepe probele scrise, care se vor desfasura pana marti, 26 august, inclusiv. In 29 august vor fi afisate primele rezultate, pana la ora 16, contestatiile putandu-se face de la aceasta ora pana la ora 20 a aceleiasi zile. Eventualele contestatii vor fi solutionate in perioada 30 – 31 august, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate luni, 1 septembrie.

La cea de-a doua sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au inscris, la nivel de tara, 54.982 de elevi, din care 1.519 vor sustine probe la limba materna. Tot la nivel de tara au fost create 157 de centre de examen, iar lucrarile candidatilor din aceste centre vor fi corectate in 59 de centre regionale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »