A doua proba a Bacalaureatului a bagat in sperieti peste 100 de elevi

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

A doua proba a Bacalaureatului a bagat in sperieti peste 100 de elevi

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2011 a continuat, miercuri, cu proba scrisa obligatorie a profilului. Peste 500 de elevi din Salaj inscrisi la sesiunea a doua a BAC-ului 2011 au sustinut acest examen. Mai precis, 632 de absolventi de liceu s-au inscris la proba a doua, pentru examenul de istorie sau matematica. Dintre acestia, insa, doar 531 au fost prezenti in salile de clasa. Potrivit informatiilor furnizate de Ioan Abrudan, inspector general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, la nivel de judet au absentat 101 elevi si niciunul nu a fost eliminat. Ponderea mare a candidatilor absenti din totalul celor inscrisi a fost explicata de interlocutorul nostru prin aceea ca elevii nu au fost siguri pe cunostintele lor, ori au avut probleme de serviciu (mare parte dintre acestia provenind din seriile anterioare de absolventi) sau chestiuni familiale.

Seful invatamantului salajean nu a admis ipoteza lansata de unii elevi ca subiectele la matematica ar fi fost grele. Intotdeauna sunt grele subiectele pe care nu le stim. Problemele date la BAC fac parte din programa pentru acest examen, respectiv din materia care s-a predat, a afirmat Ioan Abrudan.

Astazi, elevii vor sustine ultimul examen, la proba la alegere din profil: Biologie sau Fizica, Chimie, Geografie, Filozofie, Psihologie, Logica si argumentare. In 4 septembrie, se vor afisa rezultatele, data la care pot fi depuse eventualele contestatii. Recorectarea lucrarilor se va face pana in 6 septembrie, urmand ca in 7 septembrie sa fie afisate rezultatele finale de la sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat 2011.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »