A doua şansă pentru titularizarea fără examen a suplinitorilor calificaţi

Magazin Salajean 11 martie 2011 0

A doua şansă pentru titularizarea fără examen a suplinitorilor calificaţi

Un număr de 17 suplinitori calificaţi au depus contestaţii pentru reevaluarea dosarelor pentru titularizare fără examen, după ce consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj le-a respins cererile pentru neîntrunirea condiţiilor impuse prin lege. Doi dintre aceştia au primit deja răspunsuri pozitive.

Mai mult de jumătate dintre suplinitorii calificaţi care nu au primit undă verde pentru titularizarea pe bază de dosar au depus contestaţii. În baza deciziilor de respingere a solicitărilor, afişate în listele de admis/respins la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cei nemulţumiţi au avut la dispoziţie două zile în care să depună contestaţii şi să aducă documentele care să le ateste dreptul la un post de titular.

Potrivit inspectorului de resurse umane din cadrul ISJ Sălaj, Viorel Lungu, perioada de depunere a contestaţiilor s-a încheiat în cursul zilei de ieri, la ora 12. Dintre cele 70 de dosare depuse de suplinitorii calificaţi pentru obţinerea titularizării pe post, 33 au fost respinse pentru faptul că nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de articolul 253 din Legea Educaţiei nr.1/2011. Conform calendarului pentru titularizare pe post fără examen, cei nemulţumiţi de rezultat au avut la dispoziţie două zile pentru înregistrarea contestaţiilor, respectiv până în cursul zilei de joi. Au fost depuse în total 17 contestaţii, a declarat inspectorul şcolar Lungu.

Deşi rezultatele finale vor fi afişate doar în cursul zilei de mâine, din primele semnale, două cadre didactice au primit deja un răspuns favorabil. Unul dintre profesori, respins pentru faptul că nu a obţinut minim nota 7 la concursul de titularizare de acum doi ani, condiţie obligatorie pentru titularizare fără examen, a prezentat un document care să ateste că a obţinut această notă în urma rezolvării contestaţiilor la respectivul concurs naţional de titularizare. În celălalt caz, dosarul a fost respins pentru că solicitantul urmărea titularizarea pe un post rezervat. În urma actualizării aplicaţiei, s-a constatat că postul a fost eliberat, titularul schimbându-şi domiciliul într-un alt judeţ, a afirmat Viorel Lungu.

Potrivit acestuia, rezultatele finale în urma rezolvării contestaţiilor vor fi afişate astăzi, la ora 14, la sediul Inspectoratului Şcolar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »