Şase elevi sălăjeni de nota 10 la evaluarea naţională

Magazin Salajean 27 iunie 2011 0

Aproximativ 2.600 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Sălaj au aflat, vineri, cum s-au descurcat la probele scrise din cadrul evaluării naţionale. Aceştia au avut de susţinut trei examene, respectiv la limba şi literatura română, limba maternă şi matematică.

Conform Ministerului Educaţiei, notele de la evaluarea naţională reprezintă jumătate din media de admitere la liceu, restul de 50 de procente fiind media rezultatelor în clasele V-VIII. Prin urmare, şase elevi din judeţ vor avea şanse foarte mari să înveţe din toamnă la liceul dorit, obţinând media 10 la acest examen naţional. Este vorba de următorii: Alina Ioana Dîrjan, de la Liceul Sportiv Avram Iancu Zalău, Maria Mihaela Inovan, de la Şcoala Gimnazială Zimbor, Răzvan Cristian Margin, Andreea Roxana Mirişan şi Florina Pop Stanca, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Zalău, şi Sergiu Dan Puşcaş, de la Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu Zalău.

Evaluarea naţională a început luni, 20 iunie, cu proba la limba şi literatura română, continuând a doua zi, cu proba la limba şi literatura maternă pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Miercuri, 22 iunie, candidaţii au intrat cu emoţii în sălile de clasă pentru a susţine evaluarea naţională la proba de matematică. Primii elevi care au trecut de această ultimă probă au spus că subiectele au fost greu de rezolvat, ceea ce s-a văzut la notele obţinute de către majoritatea candidaţilor la această disciplină.

Afişarea primelor rezultate a avut loc vineri, în aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de punctaj putând depune contestaţii. Astăzi se vor afişa rezultatele finale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »