Şase şcoli sălăjene, desemnate cu risc rutier ridicat

Magazin Salajean 26 mai 2011 0

Şase şcoli sălăjene, desemnate cu risc rutier ridicat

Un număr de şase unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj au fost desemnate de către poliţiştii sălăjeni ca fiind cu risc rutier ridicat pentru elevi. Indentificarea acestor unităţi şcolare s-a realizat în cadrul unei campanii de educaţie rutieră desfăşurată, în această lună, de către poliţiştii rutieri şi poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Sălaj, scopul acestei acţiuni îl reprezintă reducerea riscului de implicare a copiilor în accidente rutiere. Scopul acestei campanii a fost de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu privire la pericolul rutier, de conştientizare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor şi, implicit, de scădere a numărului de accidente şi victime în rândul utilizatorilor vulnerabili. Activităţile acestei campanii au constat în identificarea, la nivelul judeţului, a şase şcoli amplasate în zonele cu risc rutier, respectiv două din mediul rural şi alte patru din mediul urban, se arată într-un informaţia de presă.

Este vorba de următoarele unităţi şcolare: Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, Şcoala Gimnazială Octavian Goga Jibou, Şcoala Gimnazială Horea Şimleu Silvaniei, Şcoala Gimnazială Gyulaffy Laszlo Cehu Silvaniei, Grupul Şcolar Industrial Sărmăşag şi Grupul Şcolar Cserey Goga Crasna.

Sute de elevi au fost prezenţi la activităţile derulate în cadrul acestei campanii. Interesul copiilor a fost captat de filmuleţele cu recomandări preventive, dar şi de poveştile inspirate din realitate ale poliţiştilor, legate de circulaţia pe drumurile publice. Finalul întâlnirii a fost unul la fel de reuşit ca şi dezbaterile, copiii fiind premiaţi de poliţişti pentru cele mai inspirate mesaje adresate conducătorilor auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »