28 de elevi salajeni premiati la Simleu

Magazin Salajean 27 noiembrie 2007 0

Primaria orasului Simleu Silvaniei, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj si cu Scoala Nr. 1 Simleu Silvaniei, a organizat in week-endul trecut, cea de-a doua editie a Concursului de Matematica Teodor Topan. Competitia s-a desfasurat prima oara anul trecut, la nivel de Salaj, dar la editia din 2007 au luat parte si elevi din alte judete, respectiv din Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures si Salaj.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Simleu Silvaniei, in total au fost 250 de participanti, elevi si cadre didactice insotitoare (gimnaziu si curs liceal).

Deschiderea oficiala a concursului a avut loc sambata dimineata, la Scoala Gimnaziala Nr.1, unde celor prezenti le-a fost oferit un moment artistic de catre elevii acestei unitati de invatamant. A fost un moment deosebit, dedicat memoriei fostului profesor de specialitate Teodor Topan. Versurile lui au fost foarte frumos puse in evidenta de elevii scolii care a gazduit competitia de matematica, in cadrul unui moment <> doamnei Cornelia Neaga, a spus primarul Septimiu Turcas.

Juriul concursului a fost format din dascalul salajean Laszlo Silard (Scoala Gimnaziala Samsud) si de cadre didactice universitare de la universitati din Cluj Napoca si Baia Mare, profesorii Ioan Gavrea, respectiv Vasile Berinde. Elevii salajeni care s-au remarcat la aceasta competitie au fost in numar de 28 si au provenit din unitatile de invatamant din Zalau, Simleu si Jibou. Au fost acordate premii in carti, bani, medalii si diplome, pentru care Primaria Simleu a asigurat un sprijin financiar de 5.000 de lei (100 de lei – premiul I, 60 de lei premiul II, 40 de lei premiul III).

Pe langa aceasta, primarul Septimiu Turcas a premiat personal elevii din oras care au luat premii si mentiuni. Pentru premii s-au acordat cate 100 de lei, iar pentru mentiuni, primarul a acordat cate 50 de lei. Sunt foarte multumit ca aceasta competitie a prins greutate in comparatie cu editia precedenta. Sper ca anul viitor concursul sa iasa si mai bine, a spus Septimiu Turcas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »