Încep înscrierile pentru examenul de bacalaureat

Magazin Salajean 23 mai 2011 0

Încep înscrierile pentru examenul de bacalaureat

Aproximativ 2.500 de elevi sălăjeni aflaţi în ultimul an de liceu vor susţine, în acest an, examenul de bacalaureat. Iar pregătirile pentru acest examen naţional intră în linie dreaptă, elevii având mai puțin de o lună înainte de susţinerea primei probe. Conform calendarului de bacalaureat de anul acesta, înscrierile încep săptămâna viitoare, respectiv din data de 23 mai, și se termină cinci zile mai târziu. Până în prezent, a fost constituită comisia județeană de bacalaureat, condusă de inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan. Totodată, în această perioadă, directorii unităților de învățământ transmit listele cadrelor didactice care doresc să participe la supraveghere și corectare. Potrivit inspectorului şcolar Abrudan, încă nu au fost stabilite centrele de examen şi corectare, în prezent având loc instruirea cadrelor participante la examenul de bacalaureat.

Conform calendarului de examen, cursurile pentru cei înscrişi în clasa a XII-a se termină în data de 27 mai. Prima probă, cea de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în perioada 6-8 iunie. În intervalul 13-17 iunie, se va desfășura evaluarea competențelor digitale, iar pe 20-23 iunie elevii vor participa la evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise încep în 27 iunie cu cea de limba şi literatura română, în 28 iunie are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Absolvenţii de liceu vor susţine proba obligatorie a profilului în 29 iunie, urmând ca în prima zi din iulie să se prezinte la proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 3 iulie, candidaţii la examenul de bacalaureat vor afla primele rezultate, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, în data de 8 iulie, să fie afişate rezultatele finale. A doua sesiune de bacalaureat va avea loc începând din 11 iulie, când au loc înscrierile, şi până în 2 septembrie, când are loc ultima probă de examen. Rezultatele finale se afişează în data de 7 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »