Încă nouă titulari în învăţământul sălăjean

Magazin Salajean 14 martie 2011 0

Încă nouă titulari în învăţământul sălăjean

Nouă dintre cele 17 contestaţii depuse de suplinitorii calificaţi pentru reevaluarea dosarelor de titularizare fără examen au fost admise, vineri, de consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. Majoritatea cadrelor didactice au adus dovezi că postul pentru care au cerut titularizarea este vacant, deşi în evidenţele inspectoratului apărea ca şi post rezervat.

Potrivit inspectorului de resurse umane din cadrul ISJ Sălaj, Viorel Lungu, aceştia au devenit titulari pe post în unităţile de învăţământ în care predau în acest an şcolar. Un număr de 17 cadre didactice încadrate pe posturi de suplinitori calificaţi au depus contestaţii pentru reevaluarea dosarelor de titularizare, respinse iniţial pentru neîndeplinirea condiţiilor impuse prin lege. În urma analizării acestor constestaţii, la nivelul consiliului de administraţie al inspectoratului întrunit vineri, nouă dosare au fost soluţionate pozitiv.

În majoritatea cazurilor, cadrele didactice au prezentat dovezi că postul pentru care au cerut titularizarea nu este rezervat, titularul fiind transferat cu domiciliul în alt judeţ. Au fost şi contestaţii admise după ce candidaţii au prezentat documente că la concursul de titularizare susţinut anii trecuţi au luat note peste 7 în urma contestaţiilor, dar şi cazuri în care au demonstrat viabilitatea posturilor solicitate spre titularizare, a declarat inspectorul de specialitate.

Reamintim că la nivelul judeţului Sălaj au depus dosare pentru obţinerea titularizării pe post fără examen un număr de 70 de suplinitori calificaţi. Dintre aceştia, 35 au primit decizia admis pentru titularizare. În urma contestaţiilor, numărul titularilor la nivelul unităţilor de învăţământ a crescut la 45 de cadre didactice. Acestea vor deveni titulare cu începere de la 1 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »