2.700 de elevi vor sustine testele nationale

Magazin Salajean 6 iunie 2007 0

Aproximativ 2.700 de elevi salajeni absolventi ai cursurilor gimnaziale vor sustine in aceasta vara testele nationale. Potrivit lui Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, calendarul pe care il au de urmat elevii care termina clasa a VIII-a si care doresc sustinerea testelor nationale a inceput in perioada 14-25 mai, cand absolventii au trebuit sa se inscrie pentru testare la secretariatele unitatilor de invatamant unde termina clasa a VIII-a. Al doilea pas din calendar este incheierea cursurilor scolare, care se va face la sfarsitul acestei saptamani. Primul examen va fi cel la limba romana – in 18 iunie, urmand ca, pe 19 iunie, elevii care au studiat in limba materna sa sustina examenul la aceasta disciplina. Proba la matematica va avea loc in 20 iunie, iar examenul la alegere intre geografia sau istoria romanilor va fi sustinut in 21 iunie.

Rezultatele acestor probe vor fi facute cunoscute elevilor in 24 iunie. Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 16-20, iar intre 25-27 iunie vor fi analizate. Rezultatele finale ale testelor nationale se vor afisa in 28 iunie, pana la ora 16.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au creat mai multe variante de subiecte pentru probele de la testele nationale, dar numai una va fi aleasa, in dimineata fiecarei probe. Pentru promovarea examenului este necesara nota cinci la fiecare din probe, astfel ca elevii care vor obtine note mai mici, la oricare din materiile de examen, vor fi considerati eliminati.

In Salaj, vor fi 14 centre de examinare si patru de evaluare. Pentru ca toti elevii claselor a VIII – a sa cunoasca pasii pe care ii au de facut candidatii la admiterea in invatamantul liceal si profesional de stat, ISJ Salaj a distribuit gratuit pentru fiecare din ei un ghid cu toate informatiile respective.

La nivel national, testele amintite anterior vor fi sustinute de aproximativ 230.000 de tineri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »