18 locuri in liceele salajene pentru elevii bursieri din Republica Moldova

Magazin Salajean 13 iunie 2008 0

Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj pune la dispozitia elevilor din Republica Moldova, care au burse de studiu din partea statului roman, 18 locuri in liceele si colegiile din Salaj. Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca elevilor moldoveni care vor alege Salajul pentru a urma cursurile liceale le va fi asigurata si cazarea, in internatele unitatilor de invatamant care s-au inscris in lista cu locuri disponibile pentru bursieri. Am cerut unitatilor de invatamant din judet sa identifice locuri care sa fie puse la dispozitia absolventilor de clasa a VIII-a din Republica Moldova. In total, avem 18 locuri in liceele si colegiile cele mai bune din Salaj, pentru care pot opta copiii moldoveni ce au burse de studiu de la statul roman. De asemenea, acestia vor beneficia si de locuri de cazare gratuite, in unitatile de invatamant pentru care se decid, a declarat inspectorul scolar.

Potrivit sursei citate, elevii din Republica Moldova nu trebuie sa dea admitere la licee sau colegii, intrucat bursele primite de la statul roman le asigura acest lucru in baza rezultatelor pe care le au in anii scolari anteriori.

In Salaj, orasul Simleu Silvaniei are o traditie in a avea, in fiecare an scolar, elevi din Republica Moldova care aleg sa studieze aici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »