17 elevi salajeni, admisi a doua oara la liceu

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

17 elevi salajeni, admisi a doua oara la liceuSituatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata la liceu au fost rezolvate vineri de catre Comisia judeteana de admitere din Salaj, in sedinta publica organizata in sala festiva a Colegiului National Silvania Zalau. Peste 20 de elevi au depus cereri de rezolvare a situatiilor speciale: doua cazuri de gemeni, situatii medicale, distribuire sau redistribuire pe locuri ramase libere etc.

Pentru a schimba liceul la care initial au fost admisi, 23 de absolventi de gimnaziu au depus cereri pentru a participa la sedinta publica de rezolvarea cazurilor speciale la admiterea la liceu. Astfel, comisia a decis distribuirea si redistribuirea pe locuri in cazul a 17 candidati, cinci cereri fiind respinse pentru ca nu indeplineau conditiile pentru un caz special.

Potrivit metodologiei de admitere la liceu, doar in unele situatii medicale si in cazul gemenilor nu se tine cont de criteriul mediei, acestia se pot transfera in clasa celui cu media mai mare, sau invers, la cerere. Pentru celelalte cazuri speciale, precum schimbarea ori apropierea de domiciliu etc., acestea se rezolva in functie de media de admitere si in functie de numarul de locuri disponibile in clasa. Astfel au fost rezolvate 17 cereri din cele 23 depuse de absolventii de clasa a opta.

Dintre acestea, doua cazuri au fost de gemeni, situatii medicale, apropiere de domiciliu si schimbare de domiciliu, a declarat Szabo Stefan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Dintre cazurile respinse de comisie, trei au fost de competenta scolii, intr-un caz elevul nu s-a prezentat, iar alte doua au fost amanate pentru urmatoarea sedinta publica de admitere a cazurilor speciale.

In perioada 1-10 septembrie va avea loc o ultima repartizare a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »