164 de absenti la teza unica la matematica

Magazin Salajean 7 decembrie 2007 0

164 de absenti la teza unica la matematica

Peste cinci mii de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a au sustinut miercuri, in Salaj, proba de matematica a tezelor cu subiect unic. Dintre acestia, 2.748 au fost din mediul rural si 2.434 din cel urban, 164 de elevi fiind absenti. Elevilor apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile disciplinelor la care se sustin tezele in limba materna, li s-au asigurat subiectele de teza in limba materna studiata. Subiectele au avut un grad de dificultate mediu si au fost elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.

Pentru judetul nostru, tezele sunt evaluate in opt centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Evaluarea lucrarilor poate dura maxim 3 zile pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.

Referitor la subiectele propriu zise, acestea pot fi apreciate ca fiind accesibile, ele asigurand minim nota 6, in cazul in care, prima parte a tezei, cu un grad de dificultate mai redus, e rezolvata integral.

In semestrul I, calendarul tezelor pentru clasele a VII-a ?i a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 11 decembrie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) si 14 decembrie – limba si literatura romana (ambele clase).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »