14 elevi salajeni participa la olimpiadele nationale scolare

Magazin Salajean 3 februarie 2009 0

14 elevi salajeni participa la olimpiadele nationale scolare

Inca din data de 31 ianuarie a inceput perioada de desfasurare a olimpiadelor nationale scolare. Astfel, din 31 ianuarie pana 7 februarie, are loc etapa nationala la chimie, in Arad (judetul Arad), la care nu participa nici un elev din judetul Salaj. In perioada 2-6 februarie se vor desfasura olimpiadele la limba si literatura romana, in municipiul Oradea (judetul Bihor), si la limba germana materna, in Sighisoara (judetul Maramures). In intervalul 2-7 ianuarie va avea loc olimpiada scolara faza nationala la limba engleza, in Ploiesti (judetul Prahova). De altfel, la faza nationala a olimpeadei de fizica, pe 1-9 februarie 2009, in Ramnicu Valcea (judetul Valcea), nu va participa nici un elev din judetul nostru.

Astfel, potrivit datelor furnizate de catre purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Dorina Ciutre, la olimpiada nationala scolara de limba romana, vor participa opt eleve, patru din cadrul Colegiului National Silvania (CNS) Zalau, doua din partea Scolii Mihai Eminescu Zalau, o eleva a Liceului Sportiv Avram Iancu Zalau si o alta de la Scoala Simion Barnutiu Zalau.

La olimpiada de limba germana vor participa doi elevi, de clasa a VII-a si a VIII-a, din cadrul scolii gimnaziale Mihai Eminescu Zalau.

La faza nationala de limba engleza, patru elevi se vor deplasa in orasul Ploiesti. Dintre olimpicii la faza judeteana vor participa doi elevi ai CNS Zalau si doi de la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »