Ziua Varstnicilor, marcata la Zalau

Magazin Salajean 3 octombrie 2011 0

Ziua Varstnicilor, marcata la Zalau

Zeci de varstnici din Salaj au participat, vineri, in Zalau, la manifestarea desfasurata cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice. Evenimentul a fost organizat de Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice din cadrul Institutiei Prefectului Salaj, in colaborare cu Centrul de Cultura si Arta Salaj, in Sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj.

La aceasta intilnire, alaturi de prefectul Vegh Alexandru au fost prezenti: secretarul judetului-Cosmin Vlaicu, viceprimarul Zalaului-Sojka Attila-Ioan, presedintele Uniunii Judetene a Pensionarilor din Salaj-Teofil Dreptate, directori ai unor institutii deconcentrate si 100 de varstnici.

„Unii va spun pensionari, alti va spun batrani, iar termenul oficial consacrat este de persoane varstnice. Mie imi place sa cred ca sunteti doar persoane ajunse la varsta intelepciunii, persoane de care trebuie sa avem grija, sa va tratam cu respect si, de ce nu, sa folosim experienta pe care ati acumulat-o de-a lungul vietii. Din aceste motive, institutia nostra s-a implicat in organizarea unei manifestari care, desi nu e una de amploare, asa cum ati merita, e totusi una prin care vrem sa va aratam respectul si recunostinta noastra. Regret faptul ca unele persoane, pe care nu vreau sa le nominalizez, nu s-au alaturat initiative noastre din motive pe care nu vreau sa le comentez. Sa nu uitam ca sarbatoarea pe care o marcam astazi nu este a unor persoane ci a tuturor persoanelor varstnice, motiv pentru care orgoliile personale, cele politice sau de orice alta natura trebuie lasate deoparte, a sustinut Vegh Alexandru.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu i-a asigurat pe varstnicii din Salaj de toata sustinerea sa, pentru a le face batranetea mai frumoasa si mai linistita si le-a dorit sa aiba parte de sanatate si bucurii alaturi de cei dragi. Bine ar fi fost daca, pe langa sustinerea prefectului de Salaj, ar mai veni si unele… bonificatii de la guvernanti, care sa le… indulceasca cu ceva anii pe care-i mai au de trait.

Programul manifestarii de vineri s-a incheiat cu un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul „Mesesul” al Centrului de Cultura si Arta Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »