Ziua portilor deschise la sediile pompierilor salajeni

Magazin Salajean 28 februarie 2012 0

Ziua portilor deschise la sediile pompierilor salajeniPompierii salajeni serbeaza, astazi, Ziua Protectiei Civile. Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj a organizat pentru aceasta zi o serie de activitati, declarand data de 28 februarie Ziua portilor deschise. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Lucian Jacodi, acest eveniment este programat a avea loc atat la sediul unitatii din Zalau, cat si la subunitatile din teritoriu. Toti cei interesati sa participe la manifestari pot sa vada tehnica de lupta a cadrelor unitatii. De asemenea, sunt asteptati in vizita copiii de la mai multe unitati de invatamant din judet, carora le va fi prezentat si un exercitiu demonstrativ, a declarat purtatorul de cuvant.

Totodata, cadrele ISU participa, astazi, la un simpozion pe linia protectiei civile, urmand a fi angrenate in diverse competitii in cadrul Cupei protectiei civile la minifotbal, sah si tenis de masa.

Rolul si locul Protectiei Civile in cadrul sistemului securitatii nationale este bine conturat in legea privind Protectia Civila nr. 481/2004, care arata la art. 1 ca: Protectia civila este o componenta a sistemului securitatii nationale si reprezinta un ansamblu integrat de activitati specifice, masuri si sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar si informare publica, planificate, organizate si realizate in scopul prevenirii si reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejarii populatiei, bunurilor si mediului impotriva efectelor negative ale situatiilor de urgenta, conflictelor armate si inlaturarea operativa a urmarilor acestora si asigurarii conditiilor necesare supravietuirii persoanelor afectate.

In 28 februarie 2012, pompierii din intreaga tara aniverseaza 79 de ani de la legiferarea primelor activitati de protectie civila din Romania, prin Regulamentul Apararii Pasive aprobat la 28 februarie 1933 de Regele Carol al II-lea. Acest moment festiv este un prilej de retrospectiva a activitatilor desfasurate de specialistii protectiei civile care, pe parcursul celor trei sferturi de veac de existenta, s-au aflat mereu la datorie, in sprijinul semenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »