Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita si in Zalau

Magazin Salajean 30 noiembrie 2007 0

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita si in ZalauUnirea Transilvaniei cu Regatul Romania din data de 1 decembrie 1918 va fi sarbatorita sambata aceasta si la Zalau, unde vor avea loc manifestari cu caracter ceremonios. Astfel, incepand cu ora 10, reprezentanti ai institutiilor publice locale si politicienii vor depune jerbe de flori la busturile personalitatilor istorice (Iuliu Maniu, Simion Barnutiu, Gheorghe Pop de Basesti, Victor Deleu, Corneliu Coposu) si la Cimitirul Eroilor. Manifestarile vor continua cu un ceremonial militar si religios in tribuna din Piata 1 Decembrie 1918, un Tedeum si un mini-concert sustinut de Corul Seminarului Ortodox. Dupa alocutiunile oficialitatilor, Inspectoratele Judetene de Politie, Jandarmi si Pompierii vor prezenta exercitii demonstrative specifice.

Spectacole muzicale si parada de torte

Primaria municipiului Zalau organizeaza, pentru momentul 1 Decembrie, o serie de manifestari. Atmosfera Zilei Nationale va fi , astfel, completata de Fanfara Promenada, de ansambluri folclorice, solisti vocali si o parada cu torte a participantilor. Primarul Radu Capilnasiu a declarat ca actul de la 1 Decembrie 1918 a fost un act de demnitate nationala si de credinta in viitor. De aceea trebuie sa sarbatorim cum se cuvine si sa ne pastram demnitatea, sa-i omagiem pe cei care au slujit si s-au sacrificat pentru Romania. Veniti sa ne intalnim la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei! Fie ca aceasta sarbatoare sa ne gaseasca uniti si hotarati sa schimbam in bine imaginea si renumele tarii noastre.

Dupa ceremonia din fata Prefecturii, la casa de Cultura a Sindicatelor este programata intalnirea oficialitatilor cu mass-media locala si un dineu oficial. In aceeasi locatie, la ora 17, zalauanii sunt invitati sa ia parte la un spectacol muzical-coregrafic sustinut de ansamblul artistic Porolissum, alaturi de ansamblul folcloric Columna. Vor mai concerta Florentina si Petre Giurgi, Ileana Domuta Mastan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Dana Maria Huja, Vladut Lupau, Ionut Dragos Adalbert.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »