Ziua Mondiala a Pamantului – marcata la scoala Voievod Gelu Zalau

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Ziua Mondiala a Pamantului - marcata la scoala Voievod Gelu Zalau

In cadrul proiectului Scoli pentru un viitor verde, Grupul Scolar Voievod Gelu Zalau, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Salaj, a organizat ieri, o actiune pentru a marca Ziua Mondiala a Pamantului, stabilita in data de 22 aprilie. Cu aceasta ocazie, elevii participanti la actiunea de colectare a hartie – inclusa in proiectul mentionat, au fost premiati cu diplome de merit pentru colectarea a 320 de kilograme de hartie.

Totodata, in cadrul intrunirii de ieri, elevii au participat, impreuna cu reprezentantii APM Salaj, la o discutie deschisa despre implinirea a 40 de ani de la prima serbare a Zilei Pamantului in lume. In amfiteatrul grupului scolar, tinerii au urmarit un filmulet legat de schimbarile climatice si despre consecintele incalzirii globale asupra mediului. Actiunea s-a finalizat cu plantarea de catre elevi, in curtea scolii, a catorva puieti de salcam.

Ziua Pamantului, este marcata si in Romania incepand din 1990, dupa cum ne-a comunicat Szilagyi Hajnalka, consilier in cadrul APM Salaj. Aceasta sarbatoare ecologica incadreaza anumite manifestari specifice: curatirea spatiului verde, plantarea de pomi, expozitii de pictura cu tematica ecologica, demonstratii de transport ecologic si de igienizare, seminarii si conferinte pe teme de mediu si de protectie a acestuia, intreceri intre scoli si licee, precum si jocuri interactive.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »