Ziua Europei, marcată în Sălaj

Magazin Salajean 10 mai 2011 0

Ziua Europei, marcată în Sălaj

Ziua Europei a fost marcată ieri la Zalău printr-o serie de manifestări la care şi-au dat mâna Prefectura, Consiliul Judeţean Sălaj şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, şi nu numai. Cu acest prilej, la Sala Porolissum au luat cuvântul oficialităţi, s-a desfăşurat un program artistic şi a avut loc o dezbatere interactivă.

În debutul manifestării, a fost intonat imnul naţional şi imnul Uniunii Europene, cu concursul membrilor Ansamblului Meseşul. Ulterior au luat cuvântul Dănuţ Pop, directorul Arhivelor Naţionale, Emil Gherman, şeful Garnizoanei Zalău, Daniela Coţa, viceprimar al Zalăului, Iulia David din cadrul Prefecturii Sălaj şi Vegh Alexandru, prefectul Sălajului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat tripla semnificaţie a zilei de 9 mai: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Dezbaterea, moderată de Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj şi Mircea Ciocian şef serviciu Management Instituţional în cadrul Prefecturii Sălaj, a avut tema Ce mai înseamnă astăzi ziua de 9 mai pentru societatea românească?.

Răspunsurile au venit din partea unor personalităţi locale şi judeţene, dar şi din partea unor liceeni din Zalău. Cea mai interesantă asemănare pe această temă a fost a unui elev care a apreciat că Europa este precum o clasă cu elevi, în care nu toţi învaţă la fel de bine. Cei care învaţă mai rău au nevoie de meditaţii, ca şi unele ţări din uniune.

Ziua Europei a fost ieri sărbătorită şi în judeţ. Prefectul Sălajului a fost oaspete al elevilor şi cadrelor didactice de la Grupul Şcolar din Surduc, care au organizat cu prilejul Zilei de 9 Mai o manifestare la Căminul Cultural, prilej cu care şcolarii au făcut dovada cunoştinţelor generale pe teme legate de Uniunea Europeană în cadrul concursului Te pui cu Surducul?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »