Ziua Eroilor, sarbatorita cu fast la Zalau

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Ziua Eroilor, sarbatorita cu fast la Zalau

Eroii cazuti pe campul de lupta pentru apararea tarii au fost comemorati, ieri, la Zalau, printr-o serie de manifestari ocazionate zilei lor, marcata in fiecare an odata cu sarbatoarea religioasa Inaltarea Domnului.

Programul festiv a inceput cu alocutiunile oficialitatilor invitate la eveniment, in sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, unde si elevii scolilor si liceelor salajene au citit eseurile concepute pentru sarbatorirea Zilei Eroilor. Programul manifestarilor a cuprins si o slujba de pomenire a eroilor oficiata de episcopul Salajului, PS Petroniu Salajeanul, la Catedrala Inaltarea Domnului, unde s-a pastrat un moment de reculegere in memoria eroilor de razboi.

Activitatile au continuat la Cimitirul Eroilor din municipiu, au fost prezenti reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Salaj, Consiliului Judetean Salaj, de la Primaria Municipiului Zalau, Asociatia Cultul Eroilor Salaj, Asociatia Veteranilor de Razboi – Filiala Salaj, Asociatia 21 Decembrie Salaj, Serviciile Publice Deconcentrate, alte institutii publice, partidele politice si organizatii neguvernamentale, care au depus coroane, jerbe si buchete de flori la Monumentul Eroilor. Au luat cuvantul, pentru a-i cinsti pe eroii tarii, comandantul garnizoanei militare Zalau, Vasile Iojiban, si presedintele Asociatiei Cultul Eroilor Salaj, Mereuta Iulian. Manifestarile dedicate Zilei Eroilor s-au incheiat cu defilarea Garzii de Onoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »