Ziua Eroilor, marcată la Zalău

Magazin Salajean 3 iunie 2011 0

Ziua Eroilor, marcată la Zalău

Ziua Eroilor a fost marcată, ieri, printr-o ceremonie oficială desfăşurată în Cimitirul Eroilor din Zalău, organizată de Instituția Prefectului Județului Sălaj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj şi Primăria Zalău. Manifestarea, la care au participat oficialităţi locale, elevi, reprezentanţi ai cultelor religioase şi veterani de război, a inclus depuneri de jerbe la Monumentul Eroilor și Monumentul Eroilor Sovietici, un ceremonial militar şi religios şi o paradă militară, cu defilarea Gărzii de Onoare.

În cadrul evenimentului de la Cimitirul Eroilor a avut loc şi festivitatea de premiere a elevilor câştigători participanţi la a doua ediţie a concursului de eseuri Eroi sălăjeni şi faptele lor, organizat tot de Instituţia Prefectului. Astfel, la gimnaziu au obţinut următoarele rezultate: locul I – Alexandra Mirela Petrea, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Zalău, cu eseul Ioan Mureşan Burgăreanu; locul II – Dan Tegzeş, de la Şcoala Gimnazială Marca, eseul fiind intitulat Gavril Butcovan, ales de Dumnezeu să scrie adevărul despre atrocităţile de la Ip; locul III – Cristian Alexandru Moşuţ, de la Grupul Şcolar Surduc, cu eseul Ultimul senior al României, iar menţiune – Mădălina Ungur, de la Şcoala Gimnazială Rus – Cultul strămoşilor.

La liceu, au fost obţinute următoarele premii: locul I – Iulia Delia Ciocoi, de la Grupul Şcolar Mihai Viteazul Zalău, cu eseul Gheorghe Pop de Băseşti – Badea George; locul II – Iulia Ciaca, de la Grupul Şcolar Ileanda, cu lucrarea Un vetern de război, un erou al ţării mele; locul III – Andrada Man, de la Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu Şimleu Silvaniei, cu eseul Profetul cu glas de tunet; iar menţiune – Denisa Maria Crişan, de la Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu Şimleu Silvaniei, cu eseul Eroi ascunşi în negura uitării.

Tot în cursul zilei de ieri, veteranii de război au fost întâmpinaţi de către reprezentanţii Crucii Roşii – Filiala Sălaj cu pachete cu alimente. Potrivit directorului instituţiei, Laura Bungeţeanu, ne-a declarat că au fost pregătite în jur de 20 de pachete cu alimente, oferite atât veteranilor de război, cât şi soţiilor veteranilor de război.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »