Ziua Dunarii sarbatorita si la Zalau

Magazin Salajean 11 iunie 2007 0

Ziua Dunarii sarbatorita si la Zalau Ziua Dunarii este sarbatorita pentru a patra oara consecutiv, in data de 29 iunie 2007, la propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR).

Sloganul ales in acest an de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile este Dunarea si cultura, cu subtitlul Cele rele sa se spele. Scopul manifestarilor care se vor desfasura in toate statele dunarene este acela de a aduce in atentia opiniei publice necesitatea protejarii fluviului.

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj deruleaza in perioada 31 mai-24 iunie un program de actiuni educative pentru constientizarea copiilor privind importanta protejarii si conservarii ecosistemelor acvatice.

Potrivit directorului SGA Salaj, Dorel Lungu, de la inceperea programului si pana acum s-au desfasurat doua actiuni, respectiv: Ziua Portilor descise la Barajul Varsolt, Statia de Epurare Zalau, din data de 31 mai si expozitia de desene cu tema Ideea ta pentru a proteja si conserva ecosistemele acvatice.

Evenimentul va fi marcat si in cadrul Simpozionului national de ecologie, dendrologie si protectia mediului, care se va desfasura in perioada 22-24 iunie 2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »