Ziua Drapelului National, sarbatorita la Zalau

Magazin Salajean 28 iunie 2010 0

Ziua Drapelului National, sarbatorita la ZalauZiua Drapelului National a fost marcata sambata, la Zalau, printr-o ceremonie publica organizata de Institutia Prefectului Judetului Salaj, in colaborare cu Consiliul Judetean si Primaria Zalau, pe platoul din centrul municipiului. Din pacate, vremea ploioasa nu a adunat foarte multi cetateni care sa urmareasca manifestarile dedicate zilei. In schimb, au fost prezenti reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere, precum si autoritatile judetene, printre care: prefectul Vegh Alexandru, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, subprefectul Onorica Abrudanu, viceprimarii Daniela Cota si Sojka Attila. In cadrul ceremoniei, Drapelul National a fost sfintit de preotul Ioan Ghiurco, dupa care a fost ridicat pe catargul din piata, in acordurile Imnului National.

Sarbatorim astazi <> pentru a cinsti astfel unul din cele mai pretioase insemne nationale, care ne reprezinta si ne va reprezenta oriunde in lume si care ne-a insotit in toate marile noastre evenimente din istoria nationala. Reunirea celor trei culori ale drapelului romanesc – rosu, galben si albastru, are adanci semnificatii istorice, exprimand continuitatea poporului roman, legaturile permanente intre romanii de ambii versanti ai Carpatilor, idealurile de unitate si independenta care au ghidat neamul romanesc de-a lungul intregii sale existente. Ne-am obisnuit astazi sa asezam alaturi de drapelul national pe cele ale Uniunii Europene si Aliantei Nord-Atlantice. Aceasta nu micsoreaza cu nimic valoarea sa de simbol national. Dimpotriva, ne asigura acel insemn distinctiv cu care am pornit pe drumul integrarii politico-economice europene si militare. Astazi, de Ziua Drapelului, aducem onor, cu respect, acestui simbol national, a fost mesajul prefectului judetului, Vegh Alexandru. Festivitatea s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare.

Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an, la data de 26 iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »