Ziua Crucii Rosii, marcata la Zalau

Magazin Salajean 2 iulie 2010 0

Ziua Crucii Rosii, marcata la ZalauZiua Crucii Rosii Romane, sarbatorita in fiecare an la data de 4 iulie, a fost marcata in avans de reprezentantii Crucii Rosii-Filiala Salaj, in cursul zilei de ieri. Activitatile dedicate zilei s-au concretizat printr-o masa festiva organizata la sediul institutiei, unde, alaturi de presedintele filialei salajene, Vasile Nicorici, de directorul filialei, Laura Bungenteanu, si tinerii voluntari ai Crucii Rosii, au fost invitati reprezentanti ai institutiilor si organizatiile judetene. Au fost prezenti subprefectul Onorica Abrudanu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Adrian Chichisan, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica, Dana Pop, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalau, Ioan Ivascau si altii. Manifestarile au fost incepute de tinerii voluntari, care au rostit cateva cuvinte despre importanta Crucii Rosii, dupa care preotul Ioan Pop a rostit o rugaciune. Cuvantul a fost luat apoi de Laura Bungenteanu, care a prezentat istoria Crucii Rosii si realizarile desfasurate in cadrul filialei salajene in cursul anului.

Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania a fost infiintata la 4 iulie 1876, in actualul local al Spitalului Coltea din Bucuresti si a functionat neintrerupt pana in prezent. In cateva cuvinte, misiunea noastra este de a asista persoanele vulnerabile, in situatii de dezastre naturale si de conflict armat. Si incercam sa facem acest lucru cu sprijinul populatiei, prin donatii, cotizatii si contributii venite din partea celor care inteleg misiunea Crucii Rosii. Astfel, impreuna cu voluntarii am reusit sa oferim aceste ajutoare persoanele defavorizate: pensionarilor, familiilor sarace, bolnavilor etc. Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care ne-au sprijinit, autoritatilor judetene si persoanelor care au dat o mana de ajutor celor carora soarta nu le-a suras. Tocmai acest ajutor este rolul Crucii Rosii, sarbatorita la data de 4 iulie, de a darui fara a astepta ceva in schimb, a afirmat directorul Crucii Rosii-Filiala Salaj. Si subprefectul Onorica Abrudanu a laudat activitatea desfasurata la nivelul Filialei Salaj a Crucii Rosii, pentru implicarea si daruirea in scopuri umanitare a conducerii si voluntarilor filialei.

Totodata, directorul Crucii Rosii din Salaj, Laura Bungenteanu, a dorit sa faca un apel catre cetateni, pe aceasta cale, in sprijinirea celor afectati de inundatii, atat din judet cat si din regiunea Moldova, prin oferirea de donatii in bani, alimente si orice alte bunuri utile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »