Ziua Armatei Romane, sarbatorita la Zalau

Magazin Salajean 26 octombrie 2010 0

Ziua Armatei Romane, sarbatorita la Zalau

Ziua Armatei Romane a fost celebrata asa cum se cuvine si in Zalau, cu coroane si jerbe de flori depuse la Monumentul Eroilor din Cimitirul municipal, in cinstea eroilor care au luptat pentru independenta tarii. Detasamentele de militari au prezentat onorul oaspetilor de seama, iar apoi, dupa intonarea Imnului National al Romaniei de catre fanfara municipala Promenada, a avut loc oficierea slujbei religioase si sfintirea coroanelor si jerbelor de flori.

Despre insemnatatea Zilei Armatei Romane au sustinut alocutiuni reprezentanti ai Armatei Romane, subprefectul Onorica Abrudanu si primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu. Asa cum bine se stie, ziua de 25 octombrie a intrat in istorie in 1944, ca data la care a fost eliberat total nord-vestului Transilvaniei de sub ocupatie si administratie straine. Pentru cei aproape 50.000 de ostasi cazuti atunci pe campul de lupta, dar si pentru cei ce s-au jertifit in atatea batalii pentru apararea independentei si integritatii pamantului romanesc este, in opinia mea, o datorie de onoare sa marcam aceasta zi asa cum se cuvine.

Din acest motiv, noi, cei ce traim astazi pe meleaguri transilvanene suntem legati si afectiv de momentul in care Armata Romana a reintregit hotarul firesc al patriei sale, a declarat subprefectul Abrudanu. Au fost depuse coroane si jerbe de flori, in memoria eroilor nationali, de catre autoritatile administratiei publice locale, institutiile militarizate, serviciile publice deconcentrate, organizatiile neguvernamentale si cetateni. Festivitatea s-a incheiat cu defilarea Detasamentului de Onoare si a fanfarei municipale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »