Zilele municipiului Zalau, la editia jubiliara

Magazin Salajean 30 iulie 2007 0

Zilele municipiului Zalau, la editia jubiliaraLa doar o luna si jumatate de la Festivalul International IZilele RomaneI, cand numerosi turisti din tara si strainatate au putut vedea pe viu reconstituirea luptelor dintre romani si daci, zalauanii au iesit din nou pe strazile din centrul orasului. De aceasta data, serbarile orasului s-au despartit de manifestarea romana cu care s-au obisnuit locuitorii in anii trecuti.

Deschiderea oficiala si receptia festiva a Zilelor municipiului Zalau a avut loc, in cursul zilei de sambata, in sala IAvram IancuI din cadrul Primariei. La eveniment au participat delegatii din regiunea Ravenna (Italia), localitatea Ingolstadt, deputati, senatorul Fekete Andras, reprezentanti ai partidelor politice si reprezentanti ai institutiilor din Salaj.

IPentru mine, ca primar al municipiului Zalau, sarbatoarea traditionala a orasului este un prilej de bucurie, dar si de reflectie interna. Imi place sa ma bucur alaturi de zalauani, dar evaluez mereu ce am facut si ma gandesc ce ar mai fi de facut. Orasul Zalau s-a transformat mult, iar cetatea si-a revitalizat si imbogatit viata spirituala, urmata de revitalizarea economica. Ne aflam pe un drum bun, dar mai avem inca multe de facut. Aceasta a X-a editie este un nou inceput pentru etapa care urmeaza pentru municipiul ZalauI, a spus primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Unul din momentele cele mai emotionante din cadrul deschiderii festive a Zilelor Cetatii a fost premierea cuplurilor care in acest an sarbatoresc nunta de aur, aproape 20 de cupluri fiind premiate de edilul sef al Zalaului, care le-a oferit buchete de flori si diplome.

Tot in acelasi cadru festiv, au mai fost acordate patru distinctii, respectiv IPrietenii ZalauluiI si ICredinta CetatiiI. Acestea au fost inmanate doctorului Ferenczi Gavril Levente, doctorului Alfred Lehman si lui Schenker Wilhelm. La finalul evenimentului, cei prezenti s-au putut bucura de un recital de opera oferit de Razvan Pop.

Spre orele amiezii, distractia s-a mutat pe scena amplasata in fata Casei de Cultura, unde au urcat Ansamblul artistic IPorolissumI, alaturi de solistii vocali Dinu Iancu Salajanu, Ileana Domuta Mastan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling si Marius Pacurar.

Pe scena au mai urcat Ansamblurile folclorice IColumnaI si IMesesul. Desi la inceputul spectacolului de muzica populara prezenta lasa de dorit, se pare ca, odata cu prestatia solistilor vocali Cornelia si Lupu Rednic, Valeria si Traian Ilea, Nicolae Furdui Iancu si Aurel Tamas, numarul spectatorilor a inceput sa creasca.

Ziua Imnului National, la Zalau

Activitatea pusa la cale de autoritatile locale pentru ziua de duminica au debutat cu manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Imnului National al Romaniei. Evenimentul s-a desfasurat incepand cu ora 12.30 in Piata 1 decembrie 1918, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau. Acestea au cuprins ceremonialul militar, cel religios, precum si discursurile oficilitatilor locale si judetene, despre importanta si semnificatia acestei zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »