Zeci de zalauani, sanctionati de politistii comunitari

Magazin Salajean 15 februarie 2010 0

Zeci de zalauani, sanctionati de politistii comunitariAgentii comunitari au aplicat, in perioada 4-11 februarie, nu mai putin de 70 de sanctiuni contraventionale cetatenilor care au incalcat regulile privind ordinea si linistea publica din municipiul Zalau. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Comunitare (PC) Zalau, Lucian Trif, dintre sanctiunile aplicate, 51 au fost insotite de avertismente si doar 19 cu amenzi in valoare totala de 4.460 de lei.

Pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale. Sapte persoane au fost sanctionate pentru apelarea la mila publica, desi sunt apte de munca, doua deoarece au refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii si o persoana a fost sanctionata deoarece a consumat bauturi alcoolice pe domeniul public.

Cu sanctiuni s-au ales si 19 cetateni care au aruncat pe domeniul public resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc., iar alti 18 pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise. Totodata, trei persoane au fost sanctionate pentru ca au depozitat resturi menajere sau moloz in alte locuri decat cele special amenajate si patru persoane au fost sanctionate deoarece au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, a precizat Lucian Trif. Alte cinci sanctiuni au fost aplicate pentru expunerea de panouri publicitare pe domeniul public fara acordul Primariei.

Tot in perioada mentionata, agentii comunitari au predat Complexului de Servicii Comunitare nr.1 Zalau trei minori, respectiv pe Florica L., Nadia L. si Mihai L., acesta din urma fiind fugit din Complexul de Servicii Comunitare Jibou. De asemenea, politistii comunitari au predat organelor de Politie trei persoane pentru efectuarea cercetarilor, doua pentru ca au desfasurat activitati de colectare de fonduri si una pentru infractiunea de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »