Zeci de soferi salajeni, sanctionati la sfarsit de saptamana

Magazin Salajean 9 martie 2010 0

Zeci de soferi salajeni, sanctionati la sfarsit de saptamanaZeci de sanctiuni au fost aplicate de catre politistii salajeni, la finele saptamanii trecute, soferilor care au incalcat regulile de circulatie pe drumurile judetului Salaj. Politistii au constatat nu mai putin de 83 de contraventii, valoarea sanctiunilor aplicate fiind de 5.371 de lei. Potrivit Nadiei Serban, astfel de actiuni au loc in scopul protejarii participantilor la trafic impotriva implicarii in evenimente rutiere si a incalcarii de catre acestia a normelor rutiere.

Politistii au actionat in cadrul programului Stop accidentelor – Viata are prioritate!, pentru prevenirea conducerii autovehiculelor: sub influenta bauturilor alcoolice, cu viteza peste limita legala ori cu defectiuni tehnice ale autovehiculului. Din contraventiile constatate, 24 s-au inregistrat pe linia depasirii limitei legale de viteza, noua au constat in defectiuni tehnice ale autovehiculului, opt – lipsa portului centurii de siguranta, doua – depasiri neregula-mentare, iar un sofer a fost depistat conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Totodata, au retinut trei permise de conducere, iar un certificat de inmatriculare a fost retras. Au mai fost sanctionati contraventional si sase pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, dar si trei persoane, care s-au deplasat pe biciclete neechipate corespunzator.

Prins la volan, cu permisul anulat

Un barbat de 27 de ani, din Sincraiu Silvaniei, a fost prins de politisti, sambata noaptea, conducand prin localitatea Cristur, avand permisul de conducere anulat, dar si autorizatia de circulatie provizorie expirata. Acesta, pe nume M. Attila, a fost depistat in cadrul unor activitati comune executate de politisti din cadrul Posturilor de politie Criseni si Mirsid. Politistii au intocmit in cauza dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor prevazute de OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

A accidentat grav un pieton turmentat

Un accident grav de circulatie s-a produs duminica, in jurul orei 00:30, intre localitatile Bobota si Sarmasag, cand Ioan M., de 34 de ani, din Maieriste, in timp ce conducea autoturismul, l-a lovit si accidentat grav pe Ionut P., de 22 de ani, din Bobota. Acesta din urma, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a traversat strada prin loc interzis si fara sa se asigure.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »