Zeci de pietoni indisciplinati, sanctionati de politistii salajeni

Magazin Salajean 17 mai 2010 0

Zeci de pietoni indisciplinati, sanctionati de politistii salajeniZeci de salajeni, prinsi traversand strada prin locuri nepermise, au fost piscati la buzunar de amenzile aplicate, in saptamana 7-13 mai, de catre politistii de la Rutiera. Nici biciclistii nu au facut nota discordanta, peste 40 dintre ei fiind sanctionati contraventional de organele de politie.

Potrivit raportului Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada mentionata, lucratorii de la Politia Rutiera din judetul Salaj au constatat opt fapte de natura penala si 1.053 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 102.500 de lei.

Contraventional au fost sanctionate 133 de persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 44 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si 19 persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator, se arata in informatia de presa.

Si sanctiunile aplicate soferilor au insumat un numar frumusel. Nu mai putin de 857 de conducatori auto au fost sanctionati pentru diferite abateri in trafic, dintre care 487 pentru depasirea vitezei legale iar 17 pentru ca au oprit in locuri interzise. Dintre acestia 27 de soferi au ramas fara permis de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: sapte – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, unul – pentru conducerea unui autovehicul care prezenta defectiuni grave la sistemul de franare, trei – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, sapte – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, opt – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens si unul pentru nerespectarea indicatiilor agentului de circulatie.

In aceeasi perioada, opt soferi au ramas fara certificatele de inmatriculare ale masinilor, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Actiuni preventive pentru saptamana in curs

In perioada urmatoare, politistii vor desfasura o serie de actiuni in trafic, la nivelul intregului judet, pentru prevenirea unor accidente soldate cu raniti grav ori cu pierderi de vieti omenesti. Si anume, in zilele de 17 si 18 mai, politistii vor actiona pentru disciplinarea in trafic a biciclistilor si carutasilor, iar in 20 si 21 mai, pentru disciplinarea pietonilor. In weekend, respectiv in zilele de 22 si 23 mai, politistii de la Rutiera vor urmari daca soferii respecta regimul legal de viteza, dar si daca motociclistii si mopedistii respecta regulile de circulatie. Totodata, in perioada 17-23 mai, vor avea loc, zilnic, actiuni pe linia portului centurii de siguranta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »