Zeci de pachete de tigari confiscate de politisti

Magazin Salajean 7 decembrie 2010 0

Zeci de pachete de tigari confiscate de politistiAproximativ 40 de pachete de tigari au confiscat duminica oamenii legii, de la un zulauan in vasta de 37 de ani, din muncipiu, care incerca sa le vanda ilegal. Aflandu-se in timpul activitatilor de patrulare, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipale l-au depistat, in cursul zilei de duminica, pe A.E. in varsta de 37 de ani, din Zalau, in timp ce comercializa 40 de pachete tigari de provenienta straina pe strada Armoniei, din municipiu, fara indeplinirea conditiilor legale. Marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, cu o amenda in valoare de 1.000 de lei.

Minora de 11 ani cercetata pentru furt

O minora in varsta de numai 11 ani, din localitatea Agrij, este cercetata in stare libertate de politisti, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce luna trecuta a dat lovitura la locuinta unei femei din Surduc. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca minora nu poate fi trasa la raspundere penal, dat fiind ca nu a implinit varsta de 14 ani. In urma cercetarilor efectuate, lucratorii din cadrul Postului de Politie Surduc au identificat, vineri, o minora in varsta de 11 ani, autoarea unui furt comis in data de 21 noiembrie, anul curent, la locuinta unei femei din localitatea Surduc. La acea data, minora in varsta de 11 ani a patruns in casa pagubitei de unde a sustras suma de 300 de lei. Politistii au recuperat prejudiciul cauzat si l-au predat partii vatamate, a declarat purtatorul de cuvant. Insa, desi legea prevede pentru comiterea infractiunii de furt calificat o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani, copila din Agrij nu va sta nici macar o zi dupa gratii. Legislatia in vigoare nu permite ca minorii cu varsta sub 14 ani sa efectueze pedepse cu inchisoarea. Dosarul va fi inaintat instantei de judecata care va dispune masurile in acest caz.

Tineri prinsi in flagrant la furat

Patru tineri cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani sunt cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt pe raza oraselor Simleu, Jibou si in municipiu, dupa ce au fost surprinsi de politisti sustragand anumite bunuri. Politistii din cadrul Politiei Oras Simleu Silvaniei, aflandu-se in serviciul de patrulare, l-au surprins in flagrant, sambata dupa-amiaza, pe un minor in varsta de 13 ani, in timp ce sustragea tevi din cupru dintr-o scara de bloc. Cateva ore mai tarziu, un alt minor a fost prins in flagrant de politistii din cadrul Politiei Municipale, in timp ce sustragea combustibil dintr-un autoturism din Zalau. La interval de cateva minute, patrula mixta formata din agenti de siguranta publica si jandarmi a identificat si prins in flagrant doi tineri de 17 si respectiv 19 ani, ambii din Jibou, ce aveau asupra lor mai multe bunuri, pe care le-au sustras din atelierul de intretinere ce apartinea Scolii Generale din Jibou. Bunurile sustrase au fost recuperate integral si predate unitatii pagubite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »