Zeci de mii de sălăjeni, afectaţi de întreruperea curentului

Andreea Vilcovschi 2 aprilie 2013 0
Zeci de mii de sălăjeni, afectaţi de întreruperea curentului

O defecţiune la reţeaua de distribuţie a energei electrice a lăsat, luni seara, fără curent câteva zeci de mii de sălăjeni, majoritatea din municipiul Zalău. Potrivit unui comunicat al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Zalău, pana de curent a durat o oră şi 11 minute, respectiv între 21.05 şi 22.16, până ce echipele de intervenţie au reuşit să alimenteze o sursă de rezervă.

Potrivit directorului de SDEE Zalău, Vasile Nicoară, avaria a dus la nealimentarea cu energie electrică a circa 35 la sută dintre consumatorii din municipiu, din zona centrală, zona 22 Decembrie, din cartierele Stadion şi Brădet, precum şi a celor din localităţile rurale din bazinul Crasna. “Cauza care a dus la apariţia avariei a fost funcţionarea eronată a protecţiei de temperatură a transformatorului de putere din staţia 110/20 Kv Porolissum Zalău şi deci declanşarea transformatorului. Personalul operativ din cadrul sucursalei a acţionat conform procedurilor pentru alimentarea consumatorilor”, se arată într-un comunicat de presă al SDEE Zalău.

Solicitat să explice în termeni mai puţin tehnici cauzele defecţiunii, Nicoară s-a rezumat la a preciza că “este vorba despre o protecţie foarte sofisticată care a funcţionat eronat”.

Reprezenţii distribuitorului dau asigurări că personalul de specialitate al unităţii analizează incidentul, după care vor fi implementare măsurile tehnice pentru eliminarea în viitor a unor astfel de evenimente.

În ceea ce-i priveşte pe consumatorii ale căror obiecte electronice şi electrocasnice s-au defectat din cauza acestei avarii, Nicoară le recomandă să studieze contractul de furnizare şi să urmeze paşii prevăzuţi în respectivul document.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »