Zeci de jibouani au rămas în beznă

Mihaela Oprea 7 august 2012 1
Zeci de jibouani au rămas în beznă

Câteva zeci de familii din cartierul Avram Iancu din Jibou au rămas fără curent electric în seara de luni, după ce transformatorul electric care alimenta cu energie locuinţele a fost cuprins de un incendiu. Aproximativ 30 de locatari nu au avut curent întreaga noapte.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că echipajele de pompieri s-au deplasat imediat la faţa locului. “În data de 6 august, la ora 19.34, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la un transformator electric din oraş. Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric survenit în urma suprasolicitării şi temperaturii ridicate. Focul a distrus tabloul de joasă tensiune a transformatorului, uşile şi geamurile camerei transformatorului, fiind afectată, astfel, alimentarea cu energie electrică a cartierului Avram Iancu din oraş”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Directorul SC Electrica SA – Sucursala Zalău, Vasile Filip, a declarat că este vorba de aproximativ 20-30 de familii care nu au avut curent în noaptea de luni spre marţi. “Am fost sesizaţi imediat de cazul de la Jibou şi am încercat să soluţionăm în cel mai scurt timp problema. Chiar şi aşa, au rămas aproximativ 30 de consumatori fără curent în noaptea de luni spre marţi, reuşind doar spre dimineaţă să conectăm la o sursă de enegie. Iniţial au fost mai multe locuinţe la care s-a întrerupt furnizarea curentului electric, dar în cazul acestora s-a rezolvat luni seara problema racordării acestora prin alte căi la surse de curent electric”, ne-a comunicat directorul societăţii.
Potrivit sursei citate, în continuare se fac cercetări pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea incendiului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. iov 8 august 2012 at 10:22 - Reply

    mai precis jumatate cartierul cu cateva sute de apartamente si garsoniere.

Lasa un Raspuns »